koronavírus,fokhagyma

Szuper immunerősítő mix házilag, 4 összetevőből - minden nap eheted!

Forrás: Getty Images
Az immunrendszer erősítése mindig kiemelten fontos, a koronavírus terjedése alatt azonban szentelj neki extra figyelmet. A következő házi csodaszert érdemes minden nap enni, mert csodákra képes!

Az immunerősítés most fontosabb, mint valaha, a megfelelő étkezéssel és néhány extra trükkel sokat tehetsz az egészségedért, és hogy ne kapd el a koronavírust.

A következő "csodaszer" nem csak a megfázásokon, torokgyulladáson segít át, de extra módon erősíti az immunrendszert.

A következő 4 dologra lesz szükséged hozzá:

  • Fokhagyma: igazi természetes antibiotikum, vírusölő, gyulladáscsökkentő, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Megelőzésképp is érdemes fogyasztani, ha azonban irritálja a gyomrodat, ne éhgyomorra edd, és kombináld a következő hozzávalókkal.
  • Méz: antioxidáns hatású, kíváló a vírusok, gombák ellen, a gyulladások ellen is hatékony.
  • Kurkuma: ez az a fűszer, amit a téli időszakban rengeteget kéne használni. Hasznos a vírusok és baktériumok ellen, segíti a keringést, jótékony hatással van az agyműködésre.
  • Gyömbér: természetes lázcsillapító, nagyon jót tesz a gyomorproblémákra.
immunerősítés,koronavírus
Forrás: GettyImages

Ha megvan mind a négy hozzávaló, készítsd el az immunerősítő csodamixet, amiből egy evőkanálnyi is elég naponta. Törj egy zárható üvegedénybe 3-4 gerezd fokhagymát, 6 evőkanál jó minőségű mézet, mehet bele egy ujjnyi reszelt gyömbér és egy kávéskanál kurkuma. Ha nagyon vágysz savanyú ízre, facsarj bele egy kis citromot. Keverd össze, zárd le, és fogyassz belőle minden nap egy evőkanállal - lehetőleg ne éhgyomorra.

Megelőzésnek is tökéletes, de a betegségen is hamarabb túl leszel, ha rendszeresen eszed!