tokiói olimpia

A tokiói olimpia egyik legszebb pillanatát láthattuk tegnap: a videó mindent visz!

Forrás: Tim Clayton/Corbis via Getty Images
Nem gyakran láthatunk példát arra, amit a két sportoló csinált!

Mióta elkezdődött a tokiói olimpia, az egész világ izgatottan figyeli, melyik sportágban ki térhet haza éremmel. Az idei évben pedig számos örömteli, szívmelengető vagy éppen szomorú eseménynek lehettünk tanúi, kezdve Szilágyi Áron csodás aranyérmétől egészen Simone Biles visszalépéséig. Ez utóbbiról itt bővebben olvashatsz:

Legutóbb pedig egy igazán ritka pillanatnak lehettünk szemtanúi, amikor vasárnap lezajlott a férfi magasugrás. Az olasz Gianmarco Tamberi és a katari Mutaz Essa Barshim ugyanis eleinte jól vették az akadályokat, ám a 2,39 méteres magasság már mindkettőjükön kifogott. Háromszor is próbálkoztak, de nem jártak sikerrel, majd végül olyat tettek, ami az olimpia történelmében igazi ritkaságnak számít. Barshim odafordult az egyik felügyelőhöz, és megkérdezte:

Kaphatunk mindketten aranyat?

A férfi még be sem fejezték a magyarázatot, Barshim már oda is fordult ellenfeléhez, kitárta felé a karját, és kezet fogtak, kiegyezve a döntetlenben! A pillanatról persze videó is készült, az olasz sportoló örömujjongása pedig minden néző szemébe könnyeket csalt.

Egyébként külön érdekesség, hogy bár Tamberi és Barshim az olimpián ellenfelek voltak, a való életben legjobb barátok! Még 2010-ben találkoztak, és azóta folyamatosan tartották a kapcsolatot, támogatták egymást a versenyek és lesérülések során, most pedig igazi boldogságot hozott az életükbe a tény, hogy megosztozhattak az olimpiai aranyon.

Forrás: BuzzfeedNews