utmb,ultra trail mont blanc

A frissítés mellett szoptatni állt meg az UTMB-n a futónő

Forrás: UTMB Facebook
AZ UTMB egyébként is a világ egyik legkeményebb terepultrája, nem még ha az embernek szoptatni is meg kell állni közben!

A brit ultrafutónő, Sophie Power három hónappal az Ultra-Trail du Mont Blanc rajtja előtt adott életet második gyermekének, de a versenyről így sem mondott le. A versenyt 43 óra 33 perc alatt teljesítette úgy, hogy közben megállt szoptatni. Ilyet azért nem gyakran látni egy ilyen kaliberű futóversenyen, de akármilyen más futóversenyen sem...

sophie power,sophie power szoptatás,sophie power utmb
Forrás: Alexis Berg / Strava
Nem egy szokványos kép egy ultrafutóversenyen.

Sophie ahhoz már hozzászokott, hogy résztávos edzéseken szoptassa a kis Cormac-ot, de olyankor maximum pár órára kellett nélkülöznie a mamit a picinek. Most viszont az első megbeszélt találkapontra 16 óra alatt ért oda, így aggódott, hogy a baba hogyan bírja. Szerencsére, mire odaért, volt elég teje, de nagyon éhes is volt, és alaposan fel kellett magát is tankolnia energiával.

Futás közben nagyon oda kellett figyelnie arra, hogy ne menjen gyorsan, ne menjen fel túlságosan a pulzusa, és elég energiát juttasson be. A célja csak az volt, hogy teljesítse a versenyt, az idővel kapcsolatban nem voltak természetesen elvárásai. Ez sikerült is, és a kicsi is rendben van. A futónő szerint nem szabad feladni magunkat akkor sem, ha anyuka szerepbe kerülünk, éppen ezért nem hagyta ki a versenyt.

Szerinted példaértékű vagy inkább őrült, hogy így is bevállalta?