Borítókép: „Szinte másodállásom lett az adománygyűjtő futás”

„Szinte másodállásom lett az adománygyűjtő futás”

Egy egész várost állított maga mögé a mosonmagyaróvári jótékony futó

Kerékpáros válogatott tagság, többszörös országos bajnoki cím - Lajtos Ibolya élsportolói múltját állította a súlyosan beteg gyerekek szolgálatába, a két kereket futócipőre cserélve. A mosonmagyaróvári sportoló személyes indíttatásból csatlakozott a Bátor Tábor jótékonysági sportközössége, az Élménykülönítmény csapatához, hogy kilométereit „örökbe adva” segítsen életeket változtatni. Az első maratoni kampánya indításakor nem is sejtette, hogy egy egész város áll majd a küldetése mellé.

Már adománygyűjtő pontjai is vannak Mosonmagyaróváron az Élménykülönítmény elhivatott futójának: barátok, ismerősök, szépségszalonok, vendéglátósok gyűjtenek Ibolya ügyéért, de személyesen is elmegy minden felajánlott ezer forintért. „Rengeteget foglalkozom a kampányommal, gyakorlatilag másodállásommá vált az adománygyűjtés. A sportolói múltam miatt sokan ismernek a városban, akik figyelemmel kísérték a karrierem, tudják, hogy komoly teljesítmény van a versenyeim és a kampányaim mögött. Talán ezért bíznak meg bennem és támogatnak ilyen hatalmas lelkesedéssel, de a helyiekre egyébként is jellemző, hogy szeretnek adni, jó dolgok mögé állni. Bármilyen jótékonysági kezdeményezés indul a városban, a mosonmagyaróváriakra mindig lehet számítani.”

„A Bátor Táborral először személyes érintettség miatt találkoztam még sok évvel ezelőtt. Majd amikor két éve beneveztem első maratonomra, egyszer csak elém ugrott egy felhívás: „Fuss Te is a Bátor Táborért!”. Hiszek a sorsban, tudtam, hogy ez nem véletlen, így azonnal jelentkeztem. Épp nehéz időszakon mentem keresztül és szerintem ez a küldetés adott erőt a továbblépéshez. Mire elérkezett a verseny napja, a sikeres kampány és a rengeteg támogató teljesen felemelt. Amikor pedig először léptem be a táborba, sírni tudtam volna az örömtől, mert ez valóban egy Csodaország!”

A Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközösségének tagjai maratoni és félmaratoni futásokon, úszó- és kerékpárversenyeken indulnak, hogy embert próbáló teljesítményükkel hívják fel a környezetükben élők figyelmét a beteg gyerekek ügyére és adománygyűjtéssel segítsék a táborok megvalósulását. Ha Te is segítenél újraindítani a kis betegek gyerekkorát, csatlakozz az Élménykülönítményhez vagy ajánld fel adó 1%-odat a Bátor Tábornak.