Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle
Kép
Hírek

A londoni buborék – avagy versenyzés a covid idején

2020 teljesen új kihívások elé állította az egész nemzetközi sportéletet. Az Olimpiát elhalasztották, a versenyeket eltörölték, a sportlétesítményeket bezárták. A sportolók azonban nem adták fel egykönnyen, ahogyan a sportszervezők sem. Újfajta rendezési elveket dolgoztak ki, hogy ne landoljon még több sportesemény a kukában.

2020. október 25.

Kép
Lélek

Mennyire szabályos wavelight technológiával csúcsot dönteni?

Valencia atlétika pályáján korábban még sosem futottak világrekordot, azonban október 7-én 50 percen belül 2 világcsúcs is született. Az etióp származású Letesenbet Gidey 5000 méteren, míg az ugandai születésű Cheptegei 10000 méteren állított fel világrekordot Spanyolországban. Mivel egyáltalán nem általános és nem is hétköznapi, hogy egyszerre két kísérlet is sikerrel záruljon, felvetődött a kérdés, hogy vajon a pálya szélén futó fényhullámnak (wavelight) mekkora szerepe lehetett a csúcsok megdöntésében.

2020. október 16.

Kép
Edzés

Kihagytál egy hetet a félmaratoni felkészülésedből? Szakértőnk elmondja, mi a teendő!

Olvasónk a felkészülését kénytelen megszakítani egy hétre, szakértőnktől pedig azt kérdezte, mi a teendő, és be lehet-e valahogy pótolni a kihagyott edzéseket:

2018. augusztus 23.

Kép
Edzés

Hogyan állítsd össze a heti edzéstervedet, ha maratonra készülsz? Szakértőnk segít!

Olvasónk a következő kérdést tette fel szakértőnknek:

2018. július 23.

Kép
Edzés

A gyerekek is szeretnének veled futni? Szakértőnk elmondja, mire figyelj!

Örvendetes, ha a gyerek velünk akar futni. Mire kell figyelni ebben az esetben? Olvasónk is ezt kérdezte szakértőnktől, Kis-Soós Zsanettől.

2018. április 5.

Kép
Edzés

A mennyiség helyett koncentrálj a minőségre, ha 4 óra alatt szeretnéd teljesíteni a maratont!

A túlzott mennyiségi munka ugyanis gyakran a lassú futások beidegződéséhez vezethet, aminek pedig a gyorsaság szendvedheti kárát. Mutatjuk mi a megoldás:

2018. február 22.

Kép
Egészség

Mi okozza az égő érzést a vádlid területén, és mit lehet tenni ellene?

Olvasónk égető érzést tapasztalt a vádlijában futás közben és azt szerette volna megtudni, mit lehet ellene tenni.

2018. január 30.

Kép
Edzés

Mit tehetsz, ha a futópartnered kicsit lassabb, mint te?

Kevés, de mégis imádod? Lemondj róla vagy mégse? Szakértőnket kérdeztünk.

2017. szeptember 26.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem