Borítókép: 3 gyakorlat, amivel megelőzheted a sípcsont környéki fájdalmat

3 gyakorlat, amivel megelőzheted a sípcsont környéki fájdalmat

Forrás: pexels.com
Ezekkel az egyszerű gyakorlatokal megelőzheted a kellemetlen panaszokat!

Addig nem gondolsz a sípcsontodra, amíg el nem kezd fájni - pedig gyakran ekkor már késő. Egy kutatás szerint ugyanis átlagosan 71 nap alatt szűnik meg a sípcsont környéki fájdalom. Maga a panasz általában a túledzés hatására, vagy a hirtelen történt távnövelés miatt alakul ki. Az is közrejátszhat a fájdalom kialakulásában, ha nem elég erős a lábfejed, bokád, vádlid és csípőd. A következő gyakorlatokkal könnyedén megelőzheted a probléma kialakulását. 2-3-szor ismételd őket 10-15-ször naponta, de ne futás előtt.

Törölközőfogás

Állj csípőszéles terpeszbe, teríts egy törölközőt magad elé. A bal lábujjaiddal markold meg a törcsit és húzd magad felé. Ismételd meg a jobb lábaddal is.

Forrás: runnersworld.com
Sarok-leengedés

Állj fel egy step padra bal lábbal, a sarkad viszont lógjon le róla. Lassan engedd le a sarkadat, majd tedd le a jobb lábadat és ismételd a gyakorlatot ezen az oldaon is.

Forrás: runnersworld.com

Csípőemelés váltott lábbal

Feküdj hanyatt a talajra, a karodat nyújtsd oldalra. A térdedet hajlítsd be. Feszítsd be a farizmodat, majd emeld fel nyújtva a bal lábadat és maradj így fél percig. Engedd vissza és jöhet a jobb oldal is.

Forrás: runnersworld.com

Látod, ezek a gyakorlatok egyáltalán nem bonyolultak, mégis sokat tehetsz velük azért, hogy egészséges maradj!

Ha más sérülésektől is meg szeretnéd védeni magadat, próbáld ki a következő gyakorlatokat!