Borítókép: 3 erősítő gyakorlat, ami a futáshoz és a síeléshez is hasznos

3 erősítő gyakorlat, ami a futáshoz és a síeléshez is hasznos

Forrás: Getty Images
A futás és a síelés alapvetően két különböző sport, ám ha mindkettőnek a szerelmese vagy, szinte ugyanazon izmok erősítésére vagy szükséged, így az alábbi feladatokkal két legyet üthetsz egy csapásra!

Mindkét sportnál fontosak az erős core-izmok, ezek segítenek stabilan tartani a gerincedet és a testedet. Ha jó állapotban vannak, könnyebben megy mindkét sport, ráadásul kisebb eséllyel is sérülsz le. A legjobb, ha kétnaponta elvégzel néhány plank gyakorlatot. Lehet ez a klasszikus alkartámaszos változat, de az oldalplankek is nagyon hasznosak.

Forrás: Getty Images

A combizmok alapvető fontossággal bírnak, amikor száguldasz le a hegyről a léccel, de akkor is, amikor a dombról döngetsz lesz vagy a kaptatón küzdesz felfelé futás közben. Éppen ezért érdemes az edzésrutinodba építeni a jó öreg guggolásokat és kitöréseket.

Forrás: Getty Images
Forrás: Getty Images

A nagy farizom nem csak a futás és a síelés esetében fontos, hanem a mindennapokban is, ugyanis a tested legnagyobb izma. Ha nincs karban tartva, sok mozgásszervi problémát okozhat, így érdemes megedzeni. A guggolások és kitörések ebben az esetben is hasznosak, de még jobb, ha a csípőemelést is kipróbálod. Csinálhatod úgy, hogy mindkét talpad a talajon van, de úgyis, hogy az egyik a levegőben. Ebben az esetben a mélyizmok is extrán dolgoznak!

Forrás: Getty Images

Ezen gyakorlatok segítségével megalapozhatod a következő futóévedet és persze a síszezont is!

PRAKTIKUS TÉLI RUHÁZATOT ÉS MELEG CIPŐT KERESEL?

Vagy a tökéletes karácsonyi ajándékra vadászol? Már készülsz a közelgő síszezonra? Bármelyik is igaz rád, a Dockyard üzletekben most minden vásárlásod 5000 Ft-ot ér! Vásárolj december 1-31. között a Dockyard magyarországi üzleteiben és fizess Mastercard vagy Maestro bankkártyával és máris Tiéd egy 5000 Ft összértékű kedvezménykupon, amelyet 2018 januárjában használhatsz fel vásárlásaidra. További részletek a Dockyard üzletekben és a www.dockyard.hu/mastercard2017 weboldalon.