sherman,running with sherman,christopher mcdougall

Ismerd meg Shermant, a terepfutó szamarat!

Forrás: Trevor Raab/Runnersworld.com
Christopher McDougall, a Futni születtünk írójának legújabb könyve ugyanis róla szól!

Christopher McDougall nevét nem kell bemutatni a futók körében, hiszen ő írta az egyik legnépszerűbb futós könyvet, a Futni születtünket. Amerikai újságíró, akinek a szenvedélye a futás, és hát elég jó is benne! Legújabb könyve még nem kapható, csak előjegyezhető, de máris nagy érdeklődés övezi, ez pedig nem más, mint a Running with Sherman.

running with sherman,christopher mcdougall

Sherman egy örökbefogadott szamár, akit Christopher mentett meg, és elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy lelkileg és testileg is rendbe jöjjön az állat. Sherman akkortájt mozogni is alig tudott, de a rehabilitációnak köszönhetően sikerült újra egészségessé válnia. Chris utananézett, hogy egy szamár akkor tud igazán kiegyensúlyozottá válni, ha van feladata. A legkézenfekvőbbnek pedig az tűnt, hogy megtanítja futni. Ráadásul hallott is egy különleges sportról, ahol emberek szamarakkal futnak együtt, és Colorádóban egy világbajnokságot is szerveznek nekik.

running with sherman,christopher mcdougall
Forrás: Trevor Raab/Runnersworld.com
Christopher mcdougall,sherman
Forrás: Trevor Raab/Runnersworld.com

Bár leírva egyszerűnek tűnik, nem volt épp zökkenőmentes a dolog, és mivel sok tanulságot szűrt le belőle, papírra is vetette a tapasztalatait, amit végül könyv formájában hamarosan bárki elolvashat. Te kíváncsi vagy rá?