rw videós workshop, runners world

Elindultak az exkluzív Runner’s World videós workshopok – Nézd meg az első részt az edzések helyes felépítéséről!

Hogy minden eddiginél jobban menjen a futás!

Sokan azért választják ezt a sportot, mert elsőre rettentő egyszerűnek tűnik: felhúzol egy cipőt és elindulsz futni, amikor és ahol csak szeretnél (na jó, mostanság este 8 után már inkább ne), de amint egy kicsit jobban beleásod magad, máris rájössz, hogy egyrészt ez így is van, másrészt sokkal izgalmasabb és bonyolultabb ennél a dolog.

Milyen cipőt válasszak? Milyen célt tűzzek ki? Mi az a fartlek, mi az a résztáv? Alapozóedzés? Futás alacsony pulzussal? Mi az az anaerob és aerob zóna?

A sort pedig még órákig folytathatnánk futótechnikai és edzéssel kapcsolatos egyéb kifejezésekkel, regenerációs módszerekkel, táplálkozási kérdésekkel vagy épp a keresztedzésekkel.

Cikkeinken túl mostantól elindulnak videós workshopjaink is, amelyekben röviden, érthetően, de informatívan szeretnénk olyan témákról beszélni, amelyek a különböző teljesítményű fázisokban járó futókat érdekelheti.

Az első részben szakértőnk és edzőnk, Sipos Fanni beszél a futóedzések helyes felépítéséről, a különböző edzéstípusokról, valamint a bemelegítés és levezetés fontosságáról, és ez utóbbiakra mutat is néhány remek gyakorlatot! Érdemes megnézni, ha szeretnéd tudatosabban felépíteni a futásaidat és szeretnél hatékonyabban fejlődni!

SIPOS FANNI

"Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, többezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem."

Te miről néznél videót szívesen?
Versenyfelkészülés
Mentális felkészülés
Sporttáplálkozás
Keresztedzések
Sérülésmegelőzés
Fogyás egészségesen
Futómozgás fejlesztése