Borítókép: Magyar ultratriatlonista nyerte a 480 kilométeres futóversenyt a Himalájában

Magyar ultratriatlonista nyerte a 480 kilométeres futóversenyt a Himalájában

Szőnyi Ferenc diadalmaskodott a brutális Hell Race-en.

Hétvégén rendezték a világ legkeményebb futóversenyét a Himalájában. A Hell Race név kicsit sem túlzó, hiszen azoknak az elvetemülteknek, akik elindulnak ezen a viadalon, nem kevesebb, mint 480 kilométert kell megtenniük a világ legmagasabb hegyének hágói között.

Idén hárman álltak rajthoz az emberi teljesítőképesség határát feszegető megmérettetésen: a francia Guillaume Arthus, az indiai Bhupendra Rajput és Szőnyi Ferenc. A komáromi ultratriatlonista féltáv után meglepően őszintén mosolygott.

After 285km, on his way to the 4th pass, Lachungla (16'616ft), Szőnyi Ferenc - versenynapló was still feeling great! Simply amazing.

Posted by Runnexplorer on Sunday, June 25, 2017

A másik két induló feladta a versenyt, a szintidő 120 óra volt, Szőnyi végül 113 óra, 13 perc, 29 másodperc alatt teljesítette a távot. A befutó után úgy nyilatkozott:

Keresem a szavakat. Nagyszerű dolgot vittem véghez. Mondjuk pont így képzeltem, bár ez nagyképűen hangzik.. Ha nem vágysz arra hogy tejesítsd a teljesíthetetlent, azt akkor soha el nem éred. Két év után futva visszatérni Leh-be és a stupához érve átszakítani a leghosszabb verseny célszalagját- majd magasba emelni a magyar lobogót, ennél számomra nincs szebb és büszkébb dolog!

Congratulation Szőnyi Ferenc - versenynapló! First man to run thehellrace 480km from Manali to Leh, above 4000m in average, in 113h13min29sec.

Posted by Runnexplorer on Saturday, June 24, 2017