Borítókép: Futótábor: 5 nap, amikor azt csinálhattuk, amit a legjobban szeretünk!

Futótábor: 5 nap, amikor azt csinálhattuk, amit a legjobban szeretünk!

Forrás: Szász Norbert
Táborozni szuperjó, legalábbis mi imádjuk!

Idén már harmadik alkalommal rendeztük meg a Generali Runner's World futótábort, ezúttal Balatonfüreden, ahol a Silverine Lake Resortban volt a szállásunk és a bázisunk. A környezet csodás, a társaság pedig igazán lelkes és kedves volt. Mivel különböző teljesítményű futók jelentkeztek (az első 30 jelentkező jöhetett velünk), a három edző, Sipos Fanni, Szántó Nelli és Markocsán Sándor az első edzésen felmérte a képességeket, majd pedig mindenkinek külön próbált meg segíteni a fejlődésben. Három csapatra osztottak minket, és félig-meddig együtt és külön végeztük a feladatokat. Az első napon már szuper ajándékokkal kezdhettük a napot, DM bió és dr.Kelen termékekkel.

Forrás: Szász Norbert
A táborról
Forrás: Szász Norbert
Egy jó kis váltóversenyen is részt vehettünk :)

Az edzéseket nagyon változatosan állították össze az edzőink, volt alacsonyabb pulzuson végzett lassú futás, de futóiskoláztunk, résztávoztunk, terepeztünk, tempóztunk és a terepre is kimerészkedtünk, sőt még keresztedzettünk is! Volt teljesen kezdő résztvevő, de olyan is, aki épp az Ultrabalatonra készül egyéniben, de mindenki megkapta a számára ideális terhelést.

Extra programok

Az első nap eljött hozzánk Tóth Tamás, alias Watchman, és bemutatott néhány szuper futóórát (amit a tábor végéig lehetett tesztelni), elmagyarázta a használatukat, és hogy miért is van rájuk óriási szükség. Az edzők szakmai előadása inkább egy kötetlen beszélgetés volt, de fellépett nálunk MacPherson Éva egészség és táplálkozás terapeuta, aki a frissítés, étkezés rejtelmeibe vezetett be minket, Rajnay Kata gyógytornász pedig a keresztedzés fontosságáról mesélt, és mindenkit megtanított rendesen hengerezni. Később megérkezett a Saucony csapata, akik 80 pár cipővel támadtak, és miután elmesélték a márka történetét, a táborozóknak személyre szabottan kiválasztották a megfelelő cipőt, amit mindenki kipróbálhatott, majd pedig 5 szerencsés nyertes meg is kapta az adott darabot!

Az edzések és persze a jó kis wellness szépen összekovácsolta az 5 nap alatt a csapatot, így a végén alig akarunk elindulni haza. Ha te is kedvet kaptál, figyeld a Facebook-oldalunkat, mert biztos, hogy ősszel sem maradunk tábor nélkül!

Még több képet itt nézhetsz meg: