eliud kipchoge,nike pegazus turbo,nike

„Senki sem képes önbizalom nélkül sikereket elérni” - exkluzív interjú Eliud Kipchoge-val

Forrás: NIKE
Eliud Kipchoge olimpiai- és világbajnok hosszútávfutó a kemény munkában, alázatban és mentális tréningben hisz. Most elárulja, minek köszönheti a sikereit és a kitartását.

Sokat meséltél már arról, hogy a mosolyt, mint eszközt használod a futásaid során is. A fizikai edzés mellett mentálisan hogyan készülsz a versenyre?

Versenyidőszakban az egyik legfontosabb, hogy mentálisan erős legyek. Hiszek a felkészülésemben, és a sok hónapnyi belefektetett munkában, ezzel nyugtatom magam, és így jobban tudok koncentrálni. Emiatt pedig magabiztosan indulok neki a versenynek!

Mit tanácsolsz azoknak, akik idén ősszel maratont futnak?

Azt mondanám, hogy tudatosítsák magukban, hogy bármire képesek lehetnek, ledönthetik a korlátaikat. A legfontosabb, hogy elhiggyék, tudnak határok nélkül futni.

"A titok a kemény munkában, magabiztosságban és a magadba vetett hitben rejlik."
eliud kipchoge,nike,olimpiai bajnok,futó
Forrás: Nike
Eliud nem csak fizikálisan, de mentálisan is rengeteget készül a versenyekre.

Mi a legfontosabb tipped azoknak a futóknak, akik folyton egy újabb célért küzdenek?

A titok a kemény munkában, magabiztosságban és a magadba vetett hitben rejlik. Senki sem képes önbizalom és odaadó munka nélkül sikereket elérni. Az én edzésemnek sincs titka. A legfontosabb, hogy higgyünk benne, hogy egy áttörés bárki számára lehetséges. Fel kell építened a hitedet, lépésről lépésre minden nap, minden futás alkalmával, ugyanúgy mint a fizikai állapotodat.

A te visszajelzésed és véleményed is sokat számított az új Nike Zoom Pegasus Turbo kialakításánál. Mi teszi igazán különlegessé ezt a cipőt?

A habkönnyű talp a szépsége ennek a cipőnek. Pillekönnyű és elnyeli a talaj behatásait. Mindenféle aggodalom nélkül edzhetsz ebben a cipőben, versenyhez pedig nincs ennél ideálisabb. Leginkább hosszabb távok során futok benne, főleg 30 km-es vagy annál hosszabb távú edzések alkalmával, hiszen a már említett talpnak köszönhetően nagyon gyorsan regenerálódnak az izmaim – nagyon, nagyon gyorsan.