mecser lajos, simonyi balázs, podcast

Büntetőkör #33 - Folytatódik a beszélgetés az atlétalegenda Mecser Lajossal

A beszélgetés első része után már biztos te is nagyon vártad, hogy jöjjön a következő rész! És most itt van: Simonyi Balázs folytatja a beszélgetést Mecser Lajossal.

Mecser Lajos a magyar atlétika egyik utolsó bölénye, mohikánja. A most 78 éves salgótarjáni renegát, Mecser Lajos bá az élő kapocs a nagy (futó)generáció, azaz Iharosék és a jelen közt.

A világ tíz legjobb hosszútávfutója közé tartozott. A '60-as években egyeduralkodó volt ötezren, tízezren és mezei futásban. EB ezüstérmes 1966-ban, 22-szeres magyar bajnok, 11-szeres magyar mezei bajnok, 1968-ban akkora országos csúcsot futott, hogy 34 éven át nem tudtak megdönteni. Felállított 6 mérföldös és 3 mérföldös Európa-csúcsot is. Két olimpián vett részt: Tokióban és Mexikóban.

A BESZÉLGETÉS ELSŐ RÉSZÉT ITT HALLGATHATOD MEG:

Most pedig folytatódik a történet!

Hogyan lesz kora egyik legjobb futójából, egy kétszeres olimpikon, EB-ezüstérmes top atlétából kőműves, ruhatáros, vízóra-leolvasó, vincellér, méhész, országgyűlési képviselőjelölt, de főleg: egy évtizeden át vattacukor árus?! Folytatjuk Mecser Lajossal! Az ő tipikusan magyar története releváns ma is: a tehetség felfedezése, küzdés, szívós munka, siker, gáncsolás adminisztratív úton, karaktergyilkosság, eltiltás, ellehetetlenítés. Ráadásul három meglepetésvendég is tiszteletét tette a műsorban!

ITT HALLGATHATOD MEG:

A korábbi részeket pedig a LOGÓRA kattintva találod!