Borítókép: Büntetőkör #31 - Egy legendás futópáros: Földing Ottó és Földingné Nagy Judit - 2. rész

Büntetőkör #31 - Egy legendás futópáros: Földing Ottó és Földingné Nagy Judit - 2. rész

Folytatódik a beszélgetés Földingné Nagy Judit, Földing Ottó és Simonyi Balázs között a Büntetőkör legújabb részében!

Edző és tanítvány, férj és feleség. Egy páros, akik együtt értek el EB bronzérmet 100 km-en, rengeteg OB győzelmet - főleg maratonon. Jutottak ki világversenyekre, két olimpiai döntőre, nyerték meg a Párizsi Maratont vagy a Disney-maratont. A Büntetőkörben Földing Ottó és Földingné Nagy Judit, aki 25 éve tartja a női magyar maratoni (2:28:50) és az egyórás futás (17052 km) csúcsát.

A második részben végigelemezzük a Berlinben futott magyar női maratoni csúcsot, beszélünk az amatőr illetve a későbbi profi lét kiteljesedéséről, a fehér majd később a fekete futók dominanciájáról, doppingról, kütyükről, a két futott maratoni olimpiai döntőről, kifáradásról, kiégésről, a pihenés fontosságáról, visszatérésről a második szülés után, erkölcsi kérdésekről és a futás régi és a mai becsületéről - bármennyire is patetikusan hangzik.

ITT HALLGATHATOD MEG Az adást:

Ízelítő a beszélgetés első részéből:

A mai napig futnak, kedvtelésből. No meg Judit jó évtizede vezeti a győri Spurit. Az első részben szó lesz többek közt Földingék megismerkedéséről, a futó kezdetekről, a szülés teljesítményére gyakorolt hatásáról, frissítésről és magaslatról, az ultrába fogásról, az első maratontól a profi maratonista szemléletig vezető rögös útról, arról, hogy egyszer jobb az ellenfeleket figyelni, máskor az időeredményre rámenni.

ITT PEDIG MEG IS HALLGATHATOD: