hajnali futás,futás

Reggeli rutin hajnali futások előtt

Forrás: Getty Images
A hajnali futásokkal a legtöbb embernek az a baja, hogy nem tudja, mit egyen előtte, hogyan kapja magát össze, hogy aztán az edzést maximálisan kiélvezhesse.

Most erre adunk néhány tippet!

Sok helyen olvashattad már, hogy „előző este készítsd ki a cuccaidat”, és ez valóban remek tipp, de tapasztalatból mondjuk, hogy az esetek 90%-ában nem valósul meg, hiszen a legtöbben lusták ahhoz, hogy valóban ki is tegyék. De azt már annál többen képesek megtenni előző este, hogy összekevernek egy kis rizstejet pár evőkanál zabpehellyel és mézzel, majd beteszik a hűtőbe éjszakára. Így reggel ott vár majd a reggelid, ami valóban nem a leggazdagabb, de épp elég ahhoz, hogy ellásson energiával az edzéshez.

  • Legalább háromnegyed órával indulás előttre állítsd be az ébresztőt, és persze a szundi gombot lenyomni tilos. Miután kikeltél az ágyból irány a konyha, ahol igyál meg egy nagy pohár langyos vizet! Jó, ha az emésztésed beindul, és még azelőtt elvégezheted otthon a dolgod, hogy elindulnál, és nem útközben érnének kellemetlen meglepetések.

  • Nyisd ki az ablakokat, hagyd, hogy beáramoljon a friss levegő!

  • Nyújtózz egy nagyot, és amíg mondjuk lefő a kávéd is, hengerezd át picit a vádlidat. A reggeli futásoknál sokkal alaposabb bemelegítés kell, hiszen még nem működnek olyan olajozottan az izmaid és ízületeid, mint este, amikor már be vannak járatva.

  • Edd meg az előző este elkészített zabkását, és idd meg a kávédat is szépen, lassan.

  • Nyugodtan adj magadnak utána pár percet a kanapén, amikor csak ülsz és nézel ki a fejedből, és próbálsz valóban felébredni.

  • Felöltözés után mosd meg az arcod jó hideg vízzel, itt már biztosan teljesen felébredsz, és nem lesz kérdés, hogy inkább itthon maradj, vagy elindulj futni.

  • Ahogy említettük, ilyenkor alaposabb bemelegítés kell, erre is szánj időt, ha szeretnéd elkerülni a sérüléseket!

Ha egyszer rákapsz a kora reggeli futás ízére, utána senki sem tud majd leállítani róla!