Borítókép: Zöldborsópüré baconkatonákkal

Zöldborsópüré baconkatonákkal

Tökéletes fogás a zöldborsó szerelmeseinek.

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (kábé 6 személyre):
• 40 deka zöldborsó
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 citrom finomra reszelt héja + 1 evőkanál leve
• néhány szál menta
• 2 kávéskanál olívaolaj
• 2 deka vaj
• 6 szelet prosciutto vagy húsos bacon
• 6 szelet fehér kenyér

1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögtesd, de a főzőléből tegyél félre néhány evőkanálnyit.

2. A borsót, a finomra vágott fokhagymát, a citromhéjat és -levet, az 5-6 mentalevelet, valamint a maradék főzőlevet mixerben keverd simára. Kóstold meg: sózd ízlés szerint. (Egy kis borsot is őrölhetsz bele.)

3. Kanalazd bele egy csinos tálkába, locsold meg a maradék olívaolajjal és díszítsd mentalevelekkel.

4. A kenyérről vágd le ahéját, közepesen pirítsd meg, kend meg vajjal, aztán vágd csíkokra. Csavargasd sonkába a pirítósdarabkákat, rakd velük körbe a borsópürét.

Recept: Simándi Júlia, Fotó: Andrew Lehmann, André Martin/ACPsyndication.com