röszti,recept,tócsni

Mennyei burgonyaropogós recept egy igen furcsa hozzávalóval

Forrás: littlesunnykitchen.com
Ez az aranybarnára sült roppanós finomság, belül szuper puha és olyan dolgok rejt, amire nem is gondolnál: az ebédről megmaradt köreteket.

Így nem csak az el nem fogyasztott krumplipürét, de még a főtt rizst is újrahasznosíthatod, amiből aztán valami egészen elképesztő gluténmentes, vegetáriánus finomság születhet.

A burgonyaropogós elkészítéséhez ezen kívül csak némi hagymára, sárgarépára és friss petrezselyemre lesz szükséged. A ropogóst aztán eheted önmagában, salátával, köretként vagy megkenve egy jó adag tejföllel.

Burgonyaropogós

röszti,recept,vegetáriánus
Forrás: littlesunnykitchen.com
Burgonyaropogós

Hozzávalók

  • 50 dkg maradék krumplipüré vagy főtt burgonya
  • 10 dkg főtt fehér rizs
  • 2 vöröshagyma (felkockázva)
  • 2 sárgarépa (lereszelve)
  • 5 ek. petrezselyem (felaprítva)
  • 2 tk. olaj

Elkészítése

  1. Miután felaprítottad a hagymát és a sárgarépát, dinszteld meg őket.

  2. Egy tálban keverd össze a burgonyát és a rizst, add hozzá a répát, petrezselymet és a hagymát, majd ízesítsd a keveréket.

  3. Oszd el 14-16 részre, formázz belőle golyókat, majd kézzel lapítsd ki őket.

  4. Süsd addig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

Variációk bundáskenyérre: öt frappáns megoldás

Forrás: https://littlesunnykitchen.com