Borítókép: Ínyenc iránytű: íme a 2023-as év hat legjobb szakácskönyve

Ínyenc iránytű: íme a 2023-as év hat legjobb szakácskönyve

Szerkesztőségünk él-hal a receptekért. Főleg a mentes, a gyors, az ízletes, a különleges, a hazai, a külföldi, az édes, a sós és a retró receptekért vagyunk oda. Pont úgy, ahogy Gombóc Artúr volt a csokoládéval. Bármi jöhet, mindenevők vagyunk! Ezért (is) szeretjük az évnek ezen szakaszát, mikor a szakácskönyvek, receptgyűjtemények, főzőskönyvek napvilágot látnak. Össze is gyűjtöttük 2023 legjobbjait, amik nemcsak a konyhában, de a karácsonyfa alatt is megállják a helyüket!

Minden nap főzök! Van, hogy napi 2x is! Hétvégenként akár reggel-délben-este. Hogy miért? Mert imádok főzi! És tudjátok, mit szeretek még a főzésnél is jobban? Nézni, ahogy a családom eszi a főztömet. Az, hogy 3-5-7 összetevőből alkotok egy teljesen új dolgot, már-már művészet, amivel táplálhatom a szeretteimet. Lehet ennél jobb bármi is?

Bárcsak mindenki, aki szeret főzni, megkaphatná ezt a feladatot, amire most vállalkoztam. A 2023-as év legjobb szakácskönyveinek áttekintése arra késztetett, hogy jövőre még céltudatosabban főzzek, semmint vonakodva, ihletet merítsek kreatív receptekből, és úgy felrázzam a rutinomat, mint egy doboz kókusztejet.

Szubjektív véleményen alapuló könyvajánló következik:

SZÍVEK SZÁLLODÁJA - GILMORE GIRLS - A HIVATALOS SZAKÁCSKÖNYV

A Gilmore Girls – vagy ahogy itthon ismerjük: Szívek szállodája – több generáció számára meghatározó sorozat, sikere évekkel a befejezés után is töretlen. Ha azt halljuk, Stars Hollow, lelki szemeink előtt egyből megjelenik a tökéletes kisváros képe. Egy olyan hely, ami megtestesíti az ideális otthont a kedves szomszédokkal, a hangulatos fényekkel, az illatokkal, a családias, biztonságos közeggel. A kisváros és a sorozat legfontosabb helyszínei és szereplői szinte mind az étkezéshez kapcsolódnak.

Mostantól semmi sem állhat az utunkba, ha el akarjuk készíteni Luke spéci omlettjét, Sookie agyondicsért cukkinilevesét vagy éppen Mrs. Kim tojásmentes tojáskrémes szendvicsét, de ha valami vadabbra vágyunk, Rory egyedi ​​Lime-zseléje vagy Lorelai házi pirítós sütije is bármikor előállítható. A Miss Patty-féle alapítópunccsal azért csak óvatosan! Kezdő vagy a konyhában? Lorelai fagyasztott pizzája fagyasztott burgonyakrokettel rajtad sem fog ki.

A receptek mellett praktikus tanácsokat, tippeket is tartalmaz a kötet, a sorozatból vett idézetekkel és jelenetfotókkal pedig tökéletesen megidézhetjük a Szívek szállodája hangulatát. Ez a szakácskönyv egy igazi rajongónak sem hiányozhat a polcáról!

Forrás: 21. Század Kiadó

Kattinits a lenti galériába! Megmutatjuk a 2023-as év legjobb szakácskönyveit.

Karácsonyi ajándéknak is szuper választás mind!