Borítókép: 5 diétás, mégis tápláló étel, amelyeket a gyerekek is szívesen megesznek: az egész családnak ízleni fognak!

5 diétás, mégis tápláló étel, amelyeket a gyerekek is szívesen megesznek: az egész családnak ízleni fognak!

Forrás: Denis Komarov / Getty Images
Az újévi fogadalmad az volt, hogy ledobsz néhány kilót, de aggódsz, hogyan fogod összehangolni a családi főzőcskézést a diétás étrendeddel? A következő receptekkel ez nem okoz majd problémát!

Diétázni nem könnyű. Kisgyerekek mellett diétázni: még sokkal nehezebb, hiszen kinek van arra ideje, energiája, hogy külön főzzön magának és a család többi tagjának?! De még ha ezt az akadályt meg is ugrod, nem éppen kellemes nézni, ahogy a gyerekek és a férjed tömik magukba a fincsi spagettit, palacsintát, miközben neked be kell érned a párolt hallal és salátával.

Forrás: Cottonbro Studio / Pexels

„Még egy brokkolit anya kedvéért, légyszi!''

Diétás ételek az egész családnak

Az ideális megoldás, ha az egész család étkezését fokozatosan egészségesebbre hangolod. Talán elsőre azt gondolod, hogy a diétás fogások nem elég táplálóak a gyerekek számára, vagy úgy kell majd beléjük imádkoznod (parancsolnod) a zöldségeket. De hidd el, rengeteg olyan étel van, ami kalóriabomba nélkül is fedezi a napi energia- és tápanyagszükségletet, nem mellesleg pedig nagyon finom is. Ráadásul így te sem esel abba a hibába, hogy túl szélsőséges fogyókúrát követsz, amit nem tudsz tartani hosszú távon, és aztán visszahízd a leadott kilókat. Lehet, hogy lassabban éred majd az álomsúlyodat, de közben nem kell lemondanod a családi étkezések öröméről!

Az alábbi galériában reggelire, ebédre, vacsorára, sőt még desszertre is találsz receptötleteket: