extrém sport,evezés,Rakonczay Gábor,ultrafutás,SUP

Rakonczay Gábor holnap útra kel!

Holnap indul a nagy kihívás, magyar idő szerint reggel hatkor Rakonczay Gábor elindul a következő nagy kalandra, ami szokás szerint kellően extrém.

Rakonczay Gábor és a Solo Transatlantic Sup Expedition hivatalosan 2020. január 24-én, magyar idő szerint reggel 6 órakor indul Gran Canaria szigetéről, Pasito Blanco kikötőjéből.

Gábor az Atlanti-óceánt tervezi átevezni egy SUP-pal - melyet saját kezűleg készített - kelet-nyugati irányban. A táv 5200 kilométer, a várható menetidő 55-65 nap között lesz.

Az utazásról minden nap beszámoló található a hivatalos Facebook oldalon, de érdemes az Instagram oldalt is felkeresni a színes, képes tartalmakért.

Solo Transatlantic Expedition,Rakonczay Gábor,extrém sport,evezés,ultrafutás
Forrás: Szász Norbert
Old Benoni: a SUP, amellyel Gábor holnap útra kel.

A közel két hónapig tartó expedíció során Gábort itt napi szinten figyelemmel lehet kísérni.

Mivel Gábor szenvedélyes ultrafutó, az evezéshez egy futó-kihívás is kapcsolódik. Arra buzdítják a szurkolókat, támogatókat, barátokat, rajongókat, hogy sportoljanak Gábor sikeréért. Amíg ő 5200 kilométert evez, addig a futók itthonról, vagy a világ bármely pontjáról támogathaták őt azzal, hogy futnak! A kilométerek pedig a Facebookon található szurkolói csoportban gyűlnek.

A holnaptól induló kihívásnak lényege, hogy minél többször lefussák a tagok közösen az 5200 km-t, amit a fenti csoportban kell posztolni például egy Strava link vagy óra fotó igazolásával.