terepfutás,tengerszint,csúcstámadás,sea 2 summit,Rakonczay Gábor,extrém sport

Rakonczay Gábor teljesítette a sea2summit, azaz a tengertől a csúcsig tartó kihívást

Forrás: Rakonczay Expedíciók és Extrém Sport Facebook oldal
Rakonczay Gábor felért Európa legmagasabb hegycsúcsára, a 4808 méter magas Mont Blanc tetejére. Ez a mászás volt a megkoronázása a hét nappal ezelőtt indult sea2summit csellendzsnek.

Rakonczay Gábor megint olyasvalamibe vágta a fejszéjét, amit dokumentáltan még senki sem hajtott végre – áll az extrém sportoló Facebook oldalán.

Hét nap alatt 363 kilométert megtéve jutott el a tengerszintről (Genovából) 4808 méter magasságba, a Mont Blanc csúcsára. A távot futva és mászva teljesítette. Az útja során egészen szélsőséges időjárási körülményekhez kellett alkalmazkodni, futott forróságban és jégesőben is.

terepfutás,sorozatterhelés,sea 2 summit,Rakonczay Gábor,Col de L'Iseran
Forrás: Rakonczay Expedíciók és Extrém Sport Facebook oldal
Col de L'Iseran: az Alpok legmagasabb aszfaltozott, tehát autóval is megközelíthető hágóján.

„A napokon át tartó folyamatos sorozatterhelés titka, hogy ne hajtsa szét magát az ember, hanem beossza az erejét.” – mesélte Gábor a közösségi oldalán. „A második futószakasz volt egyébként a legnehezebb, nem is a 105 kilométeres táv miatt, hanem azért, mert aznap volt a legmelegebb és a forgalom is nehezítette a haladást, úgyhogy egy idő után már a korlát mögött, bokrokon át haladtam. Viszont sohasem volt unalmas! A változó terep miatt nem volt az embernek olyan érzése, hogy jaj, már megint ezt kell csinálni, hanem folyamatosan előre néztem, és vártam, hogy mi következik.”

terepfutás,tengerszint,csúcstámadás,sea 2 summit,Rakonczay Gábor
Forrás: Rakonczay Expedíciók és Extrém Sport Facebook oldal
A Mont Blanc 4808 méter magas csúcsán. Gábor ilyen magasságban korábban még nem járt.

A napi beszámolók egyikéből kiderült, hogy Gábor egy átlagos napon elfogyasztott hat liter vizet, három liter kólát, három energiaitalt, másfél fürt szőlőt, két-három banánt, két üveg izotóniás sportitalt, fél zacskó chipset, néhány darab kekszet és toast kenyeret, 1-2 csomag gyümölcszselét és egy kiadós ebédet. Ezen felül sót, magnéziumot, kalciumot és vitamintablettákat.

Gábor a végső csúcstámadást tegnap hajnalban kezdte meg, miután enyhült az előző napi viharos idő.

Forrás: Rakonczay Expedíciók és Extrém Sport Facebook oldal