banán,puffadás,táplálkozás

3 kaja, amit azon nyomban kapj be, ha fel vagy puffadva

Forrás: Toni Cuenca/Pexels
Ez a három étel gyorssegélyt jelent a puffadásra.

Kétféleképpen érezheted magad felpuffadva, hiszen van, amikor tejtermékektől vagy épp káposztaféléktől felesleges gáz halmozódik fel a beleidben, és így be sem tudod gombolni a nadrágodat. Meg van az, amikor Michelin-babának érzed magad, mert annyi vizet tart vissza a szervezeted az előző napi túlzott alkohol-fogyasztás, esetleg hormonális probléma miatt.

Bármelyik is érint téged, mutatunk rá jó megoldást:

Joghurt

A joghurt tele van probiotikumokkal, ami támogatja az emésztést és csökkenti a gyulladásokat. Ha éppen azt érzed, hogy a már nem bírod elviselni a puffadást, mert egy légbuborék a hasad, csak kanalazz be egy kis pohár joghurtot, de akár felturbózhatod áfonyával vagy grépfrúttal is. Ha laktózérzékeny vagy, fogyassz helyette kefírt, mert az 99%-ban laktózmentes.

Banán

A banán dúskál káliumban, ami segít a szervezet folyadék-egyensúlyának fenntartásában, és kihajtja a felesleges vizet és sót a testedből. Nem olyan gyorsan segít, mint mondjuk egy vízhajtó teakeverék, viszont sokkal egészségesebb és kíméletesebb annál.

Uborka

Az uborka egy igazi jolly joker, mert a felesleges gáz és felesleg víz kihajtásában is segítségedre lehet. Mindezek mellett remekül hidratál, kalóriatartalma pedig nagyon alacsony. Nagyszerű étel, érdemes naponta fogyasztani!