Borítókép: A kallódó aprópénzek leadásával még segítheti a rászoruló családokat

A kallódó aprópénzek leadásával még segítheti a rászoruló családokat

Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Az ünnepek közeledtével még fontosabbá válik, hogy a lehetőségeinkhez mérten támogassuk a nehéz sorsú gyermekeket és családokat – éppen e célból indult júniusban a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Posta, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös kampánya, amely immár a végéhez közeledik. A kezdeményezés az adakozás mellett fenntarthatósági célt is szolgál, hiszen az összegyűjtött érméket az MNB visszavezeti a pénzforgalomba.

A négy résztvevő szervezet összehangolt akciója az otthon kallódó érmék összegyűjtésére irányul – ezek azok a pénzérmék, amelyek mindannyiunknál megtalálhatók, a kanapé mögé vagy az asztal alá csúszva, az autó kesztyűtartójában rejtőzve, vagy éppen a fiókok mélyén heverve.

A kampány a „Jobb helye is lehetne az apródnak” szlogent kapta, amely megfelelően szemlélteti a vezérgondolatot: az aprópénz a rászoruló családoknál komoly segítséget jelenthet, ez pedig az ünnepi időszakban még fontosabb, hiszen a rászoruló családok esetén – különösen, ha kisgyermekes családról beszélünk – egy-egy apró ajándék sokat jelenthet.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Kattints a képre és tudj meg többet az érmegyűjtésről!

A júniusban indított kampány keretében az otthon összegyűlt aprópénzt a lakosság a szervezetek által – többek között a Magyar Posta mintegy 800 fiókjában – kihelyezett gyűjtőpontokon perselyekbe dobhatja. A beérkező érméket az MNB visszavezeti a pénzforgalomba, ellenértékét pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapja meg, így támogatva azok közhasznú munkáját.

A Magyar Nemzeti Bank számára kiemelt társadalmi felelősségvállalási cél a lakosság pénzügyi ismereteinek, tudatos pénzhasználatának erősítése, és a fenntartható gazdálkodás hangsúlyozása. Az együttműködéssel a pénzügyi edukációs célok teljesülése mellett az időről-időre felhalmozódó, otthon gyűjtögetett vagy kallódó érmék is visszakerülnek a gazdasági körforgásba és karitatív célok is teljesülnek.

Az érdeklődők az mnb.hu/ermegyujtes oldalon tájékozódhatnak a legközelebbi perselyek helyszínéről és a kampány részleteiről.