Borítókép: Van, amikor az élelmiszer a legjobb ajándék

Van, amikor az élelmiszer a legjobb ajándék

A SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezésén tartósélelmiszereket lehet adományozni a rászorulóknak karácsonyra. Az Adni Öröm! adománygyűjtés azt üzeni: „ami Neked élelmiszer, az másnak ajándék”. Minél többen gondolják így, annál jobb.�

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR 1997-től szoros együttműködésben szervezi az Adni öröm! akciót. Idén december 14. és 19. között gyűjtik a kijelölt üzletekben önkéntesek a vásárlók által felajánlott tartósélelmiszereket, amelyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulókhoz.

A tavalyi gyűjtés 6 napja alatt 288,5 tonna tartósélelmiszert adományoztak a SPAR és az INTERSPAR áruházak vásárlói, ebből több mint 33 ezer ajándékcsomagot állított össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nélkülözőknek az ünnepre. 2010-2016 között a jótékonysági akció keretében több, mint másfélezer tonna élelmiszer gyűlt össze, nehéz sorsú családok tízezrein segítve.

Nem futsz ki az időből: adományozni egész évben lehet. A szervezők ugyanis arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az önzetlenségre az év minden napján lehetőség nyílik az áruházakban a két szervezet több évtizedes együttműködésének keretében. Az idei gyűjtés eddigi eredményeképpen az áruházakban eladott szalagfüles táskák után már csaknem 5 millió forintot ajánlott fel a SPAR a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára, illetve a kasszáknál árusított 200 és 500 forintos adománykártyákból befolyt 8,2 millió forinttal is a legszegényebb embertársaikat tudták segíteni a karitatív szervezeten keresztül a vásárlók. Az egész éven átívelő adományozással a SPAR arra kíván rávilágítani, hogy segítséget nyújtani bármikor lehet és érdemes.

Az összegyűlt adományok mennyiségét a gyűjtés során folyamatosan követni lehet a www.adniorom.hu oldalon, ahol az adománygyűjtésben részt vevő üzletek listáját is megtalálod.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR arra buzdít mindenkit, hogy vásároljon bármilyen tartósélelmiszert ajándékba a nélkülözőknek – cukrot, olajat, konzervet, édességet, tésztát, lisztet vagy rizst –, mert a praktikus gesztussal sokat segíthet a rászoruló embertársai mindennapjain.

A SPAR Magyarország és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ebben az évben 21. alkalommal megszervezett Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezését meglepetések kísérték. Az idei kampányindító rendezvény az akció fő üzenetét erősítette: „ami Neked élelmiszer, az másnak ajándék”. A SPAR budapesti, Batthyány téri üzletében a jól ismert kezdeményezés új arculata fogadta a vásárlókat. Az adománygyűjtés kezdetén a szervezők a tartósélelmiszereket karácsonyi csomagolópapírokkal borították, hogy arra hívják fel a figyelmet, mely árucikkekre lehet szüksége a nélkülözőknek. Az egyedi kampányindítón a két szervezet egyéni, valós sorsokat mutatott be, hogy személyesebbé tegye az adományozást.