Borítókép: Tippek a téli réteges öltözködéshez sportolóknak

Tippek a téli réteges öltözködéshez sportolóknak

Forrás: F&F
A futás szerelmeseinek télen sem kell lemondaniuk kedvenc sportjukról, viszont érdemes szem előtt tartani néhány öltözködési alapszabályt ahhoz, hogy felkészítsük magunkat a hideg időjárásban végzett sportolásra. Nem könnyű eltalálni a megfelelő réteges öltözködést, de az F&F most néhány tippel segít!

Mindenképpen fontos, hogy alsó rétegnek olyan darabot válassz, ami amellett, hogy elvezeti az izzadságot, úgy tart melegen, hogy közben nem öltözöd túl magadat. Mivel mindenkinek más a hőérzete, így ha a mínuszokban tervezed az edzést, a trikó és az aláöltöző fölé jól jöhet egy vastagabb pulcsi. Az F&F kínálatában több szuper darabot is találsz!

Felsőruházatban ezt követi a téli futódzseki, ami akkor ideális, ha jól szellőzik, és vízlepergető anyagból készült, így ellenáll az esőnek és a hónak is. A téli futóruházat összeállításánál viszont fontos szem előtt tartanunk, hogy túl melegen se öltözz, ugyanis futás közben a testünk körülbelül 15 fokkal többet érez.

f&F promocio
Forrás: F&F

A futónadrág kiválasztásánál érdemes vastagabb anyagú darabok után nézni, függően attól, hogy mennyire bírod a hideget, de az semmiképpen sem jó, ha kipirosodik a bőröd a nadrág alatt.

A futócipőnél pedig fontos, hogy a kiválasztott lábbeli jól szellőzzön, de ugyanakkor melegen tartsa a lábfejet. A talpa inkább legyen vastagabb és bordázott, hogy a csúszósabb felületeken is épségben tudj haladni.

Nem kérdés, hogy a futás az egyik legegyszerűbb, legkézenfekvőbb sport, amit a szabadban is lehet végezni, de a kevésbé dinamikus nordic walking vagy a túrázás is rengeteget számít erőnlétünk fejlesztésében és persze immunrendszerünk erősítésében. Az utóbbiak esetében érdemes egy réteggel többet magadra venni, hiszen nem melegszel ki annyira, mint futás során!