Borítókép: Szezonnyitó a Balatonon: Generali Run Balatonfüred 2023 – Tippek a felkészüléshez!

Szezonnyitó a Balatonon: Generali Run Balatonfüred 2023 – Tippek a felkészüléshez!

Forrás: PR
Április 15-én immár tizedik alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Tagore sétányról induló Generali Run-t, amely idén elsősorban a családokat helyezi fókuszba: ezen a futóversenyen a család minden tagja kipróbálhatja magát. A résztvevők összesen négy táv (6,5 km, 10,5 km, 21,1 km, vagy 42,2 km) közül választhatnak, a maratoni és félmaratoni táv pedig váltóban is teljesíthető. A legkisebbeknek gyerekfutamokkal, a legeslegkisebbeknek pedig babakocsis futással készülnek a szervezők.

Az április 15-én megrendezésre kerülő Generali Run Balatonfüred 2023 – A nagy családi futás tökéletes választás azok számára is, akik még most ismerkednek komolyabban a futással, és még sosem vettek részt versenyen. A baráti távok, a családias hangulat, a gyönyörű balatoni táj miatt könnyű és élvezetes verseny várható, amin a résztvevők biztosan új élményekkel gazdagodnak majd. Íme néhány tipp a verseny előtti napokra kezdők számára a jobb teljesítmény érdekében!

Forrás: PR

Pihenés
A verseny előtti napokban érdemes több időt szánni a pihenésre. Próbálj meg legalább 7-8 órát aludni minden éjszaka, és ha lehet, akkor szánj időt a napközbeni pihenésre is.

Hidratálás
A megfelelő hidratáltság elengedhetetlen a jó teljesítményhez. A verseny előtti napokban is ügyelj arra, hogy elegendő mennyiségű folyadékot igyál, megakadályozva ezzel a kiszáradást.

Táplálkozás
Ajánlott olyan ételeket fogyasztani, amelyek könnyen emészthetők, rostokban és fehérjékben gazdagok, és nem okoznak emésztési problémákat. Kerüld a nehéz, zsíros ételeket, valamint a koffein- és alkoholfogyasztást is. A legfontosabb alapszabály az, hogy semmiféle új dolgot ne próbálj ki a verseny előtt - csakis a jól bevált dolgokra hagyatkozz.

Tervezés
A verseny előtt érdemes átgondolni a versenytaktikádat és fejben memorizálni az útvonalat is, hogy tisztában legyél azzal, mi vár rád. Érdemes előre megnézni a parkolási lehetőségeket is, hogy nyugodtan érkezhess meg a verseny helyszínére.

Időzítés
A felkészülési időszak végén javasolt csökkenteni az edzésterhelést, ne fáraszd le magad teljesen, hiszen a cél az, hogy a verseny napján érd el a csúcsformádat.

A futás mindenkié, így hát ne habozz, jelentkezz a Generali a Biztonságért Alapítvány nagy családi futóversenyére, ahol idén is lesz lehetőség a CSALÁDI CSAPAT-ban nevezni.

Ez a speciális versenyszám kiváló lehetőség arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a családokat! Ami pedig a legjobb hír: ebben a számban, ha hárman indultok, csak ketten fizettek a versenyért - a harmadik csapattag a mi vendégünk. Apa, anya, gyermek vagy nagyszülő, keresztapa, nagybácsi vagy unokatesó is lehet csapattag. A lényeg, hogy közösen induljatok és szerezzetek élményt a verseny alatt! A Családi Csapat résztvevőit – akik a 6,5 kilométeres távon indulnak majd – az egyéni mezőnnyel közösen rajtolva, és értékelve egyénileg, a 6,5 kilométeres versenyszámban lesznek!

További információk:
A futás mindenkié: Generali Run Balatonfüred 2023 – A nagy családi futás (generalielorelatok.hu)

Nevezni >> itt lehet a versenyre!