Borítókép: Saucony: futócipők, amiket az utcán is imádunk

Saucony: futócipők, amiket az utcán is imádunk

Az elmúlt 120 évben számtalan olyan modellt hozott ki a márka, ami örökre a szívünkbe lopta magát.

Kezdjünk egy kis Saucony történelemmel

A SAUCONY pontosan két évvel az első olimpiai maraton és egy évvel az első bostoni maraton után, 1898-ban jött létre 4 lelkes amerikai fiatal összefogásaként. Az 1900-as években a futás egyre nagyobb népszerűségnek örvendett, így a Saucony – a világ első futómárkájaként - jelentős szerepet kapott az amerikai (futó)kultúrában.


Az igazi nagy áttörést az 1970-es évek végén érte el a márka, mely addigra már elismert és híres volt minőségi anyaghasználatáról, tartósságáról, és nagyfokú kényelméről. Ezek után minden évtizedben kijött olyan ikonikus cipőkkel, amikre még ma is sokan emlékeznek vissza jó szívvel.

A 80-as évek nagy sztárjai között volt a Trainer 80 és a Jazz, ami ettől a pillanattól a Saucony márka zászlóshajójává vált. Az évtized végén látott még napvilágot a nemsokára újra a boltokba kerülő Azura; és a Shadow 5000 is, amit a sarok oldalánál található megerősített gumirészről lehet felismerni.

A 90-es évek egy forradalmi innovációval indult, megjelent a G.R.I.D a cipőkben, mely a világ első olyan anyaga volt, mely a cipőkben egyszerre nyújtott stabilitást és ütéscsillapítást. A Jazz szárnyaló népszerűségek örvendett, miközben piacra dobták az extravagáns Aya cipőt.

A milennimum egy vad külsejű cipőt hozott, a Web-et, ami merész alternatívája volt az addigi tradicionális megjelenésű cipőknek.

Habár az idő múlásával a megjelenés mindig idomult az éppen aktuális divathoz, az elsődleges cél a futás élményének növelése, a technológiai fejlesztések voltak.

Saucony cipők napjainkban

Ez ma sem változott, a Saucony Performance cipők élen járnak a futóipar forradalmasításában. (EVERUN talp, ISOFIT felsőrész, FORMFIT betét). Az Originals cipők hosszú ideig hűséges társai voltak a sportolóknak, azonban az elmúlt évtizedek modelljei ma már inkább a mindennapi kényelmet szolgálják.

A jelenlegi kollekcióban megtalálható szinte az összes valaha megjelent Saucony futócipő, úgy mint a Jazz, Grid, Shadow, Azura és a DXN Trainer Vintage.

A retro megjelenés mellett az Originals cipők lekövetik a legújabb színeket és formákat. Könnyen felismerhetőek a cipők közepén található logóról, ami a pennsylvaniai Saucon folyót és a folyó közepén található három sziklát szimbolizálja.

Ne csak sportolásnál kényeztesd a lábad! Válaszd a Saucony Originals modelleket két futás között!