Borítókép: RW Shoeguide - Salomon Sense Ride 4

RW Shoeguide - Salomon Sense Ride 4

A Salomon Sense Ride 4 egy csodás terepfutó cipő, még kezdőknek is. Futópályát és terepet kedvelőknek egyaránt megfelelő választás.
  • Típus: terep/neutrális
  • Ár: 120 GBP (39990 Ft)
  • Súly: 290 g (f), 235 g (n)
  • Drop: 8 mm

Ha éppen gyűjtöd a bátorságot némi offroad-kalandozáshoz, de még nincs sok tapasztalatod terepen, érdemes ezt a cipőt választanod. A Sense Ride 4 lenyűgöző terepcipő kezdők számára, és a minőséghez képest sikerült egészen ésszerűen beáraznia a cégnek. A középtalpba került „Optivibe” párnázás kellően lágy, de nem szivacsosan süppedős; a talp sokféle terepen is jól tapad – bár extrém sáros környezetben azért megküzdöttünk vele –, a felsőrész strapabírása pedig meggyőző (igaz, nem vízálló).

A Sense Ride 4-t összességében inkább a megbízhatóság és nem annyira a csúcsteljesítmény jellemzi. A szorosra fűződő Quicklace rendszert hasznosnak találtuk, bár még jobb lett volna, ha a Salomon máshogyan helyezi el a cipő nyelvén kialakított zsebet, amelybe a fűző végét lehet bedugni – ehhez ugyanis elég körülményes hozzáférni. A Salomon rajongói örömére szolgál majd, hogy a Ride 3-hoz képest az egyetlen valódi változtatás a sarokkéregben történt, ami az új változatban a még jobb védelem érdekében valamivel több párnázást kapott. A változtatás miatt ez a verzió a vékonyabb bokához is jobban illeszkedik.