Borítókép: Oakley napszemüveg – 2 stabil tipp futáshoz!

Oakley napszemüveg – 2 stabil tipp futáshoz!

Futás közben legyen kényelmes a cipő, ne akadályozzon a ruha, és ne csúszkáljon le az orrodról a napszemüveg, különben oda a fókusz és/vagy az élvezet.

Az első kettő kérdéskörre számos opció van, de megtalálni azt a napszemüveg típust, ami igazi partner mozgás közben és stabilan az arcodon marad, már kényesebb kérdés, ám van erre két jó tippünk!

Unobtanium – A csodafegyver

Az Oakley napszemüveg története egészen a hetvenes évekig nyúlik vissza. Jim Jannard, amerikai motocross versenyző a versenyeken alapuló tapasztalatai alapján megálmodott és meg is valósított egy forradalmian új anyagot, az unobtaniumot. Ennek sajátossága, hogy nedvesség hatására nem csúszóssá válik, hanem egyenesen jobb tapadást biztosít. Ebből az anyagból először markolatokat, majd egyéb kiegészítőket készített motorokhoz, ezáltal biztonságosabbá téve a versenyzést.

Jim Jannard

Jannard mindeközben egy motoros szaküzletben is dolgozott, ahol az általa gyártott újdonságokat is árulta. Az ott elért sikereken felbuzdulva felmondta állását, majd mindössze 300 dollárral a zsebében saját üzletet alapított. Az 1980-as években megalkotta első szemüvegeit Oakley márkanév alatt. Az új brand-et Jannard a kedvenc kutyája után nevezte el.

Az egykori versenyző által feltalált, különleges nedvszívóképességgel bíró, rugalmas anyagot, a mai napig használják az Oakley napszemüvegek fül- és orrpárnáinak gyártásánál. És hogy melyik Oakley-t válaszd? Két tippünk is van!

Oakley Radar Ev Advancer

Az Oakley Radar Ev Advancer egy igazán sportos, könnyű napszemüveg, polarizált lencsével, rugós szárral. A speciális, Oakley gumírozásnak köszönhetően pedig hiába izzadsz alá – csak még jobban tapad!