Borítókép: Balatonfüredről rajtolt el a szezon - a Generali Runner’s World Run versenyzői jótékony célért futottak

Balatonfüredről rajtolt el a szezon - a Generali Runner’s World Run versenyzői jótékony célért futottak

Több ezer résztvevő összesen 31.237 kilométert tett meg a Generali Runner’s World balatonfüredi futóversenyen, a Maratonman Versenysorozat 2018- as szezonnyitó rendezvényén.

A versenyzők - köztük Szilágyi Áron, kétszeres olimpikon kardvívó - kilométerei 100 forintot értek, mellyel a Balatonfüredi Szívkórházat támogatták.

6,2km, 10,5km, félmaratoni és maratoni távok között választhatott az, aki az elmúlt hétvégén Balatonfüredet és a Generali Runner’s World Run versenyen állt rajthoz.. Míg tavaly nagykabátban szurkoltak a hozzátartozók, most tomboló nyári hőség fogadta a futókat.

Akik jól figyeltek, hírességeket is láthattak a versenyzők közt, például a balatonfüredi születésű Mádai Vivient, aki kisfiával és férjével közösen futott be a célba, illetve a kétszeres olimpiai bajnok kardvívót, Szilágyi Áront. Még egy nagy megmérettetése volt a vasárnapnak, Vadon Jani első maratoni teljesítésébe vágott bele, ám számára ez nap nem hozta meg a várt sikert – de továbbra is szurkolunk neki, hogy idei évben ez a trófea felkerülhessen az ő falára is! Ígéretéhez hűen Balázs is ott szurkolt neki a pálya széléről, illetve a triumvirátus harmadik tagja, Rákóczi Feri is, aki a Generali Runner’s World Run házigazdájaként szurkolt a több ezer futónak.

A rendezvény főtámogatója, a Generali a Biztonságért Alapítvány a futók között jótékonysági akciót szervezett: kiemelt céljaik – egészségmegőrzés és a gyógyító tevékenység támogatása – jegyében minden, a futóversenyen megtett kilométer után 100 Ft-ot ajánlottak fel a Balatonfüredi Szívkórház számára. Az összesített kilométerek alapján 3.123.700 Ft adományt Horváth Gergely, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja adta át Balatonfüredi Szívkórház számára. A kórház a támogatást betegemelő gépek beszerzésére fordítja

A jótékonysági akcióhoz kapcsolódóan, az első rajt előtt, egy látványos flashmobon vettek részt a piros versenypólót viselő futók, akik szív alakban álltak össze és hívták fel a figyelmet a szívbetegségekre és a megelőzés, az egészséges életmód fontosságára. A “szívben” állt Szilágyi Áron olimpikonunk is, aki elmondta, hogy csak a páston érzi a győzelmi kényszert, ezen a versenyen a jókedvért és a jó ügyért futott.

A sorozatban először rajtolt el úgynevezett „elit” rajt azok számára, akik legalább 4:50-nel teljesítették a kilométereket, ezzel könnyítve számukra a megfelelő tempó elérését, a pálya bármely szakaszán. Szintén először zajlott korosztályos eredményhirdetés, amely minden korosztály legjobbjai számára tette lehetővé a dobogóra állást.

A Maratonman versenysorozat idei öt állomása közül, aki négyet teljesít, egyedi emlékérmet kap a szezon végén, azok számára pedig, akik mind az öt versenyen rajthoz állnak, egy ingyenes, 2019-es Maratonman nevezést ajánlanak fel a szervezők.

Következő versenyeink:
- Balatonman Kenese Futam, május 27.

- Generali Night Run Budapest, augusztus 4.