edzés otthon

Kezdd az új évet sportosan, motiváltan!

Forrás: Getty Images
Szeretnél többet edzeni, mozogni idén? Adunk hozzá néhány hasznos tanácsot!

„Többet fogok mozogni!” - Ugye ismerősen cseng ez az újévi fogadalom? Ha idén úgy döntenél, hogy valóban sportosabb életmódra váltasz, akkor jó motiváció lehet a nemcsak csinos, de funkcionálisan is megfelelő ruházat. Az F&F új sportruházati kollekciójában a varrás nélküli melltartók és a gyorsan száradó technikai anyagok garantáltan nem fognak csalódást okozni. Ami szintén örömhír, hogy a kollekció bizonyos darabjai, legalább ötven százalékban újrahasznosított anyagokból készülnek.

De, hogyan is vágj bele?

  1. Ne akard elsőre megváltani a világot! Kezdd heti 2-3 alkalom mozgással, ami lehet kiadósabb séta, kocogás, vagy otthon végzett erősítő gyakorlatok. Sokkal nagyobb eséllyel tartasz ki, ha szép lassan, fokozatosan emeled a sportolással töltött időt és az intenzitást is!

  2. Hét elején mindig írd be a naptárba, hogy mikor fogsz időt szánni mozgásra, mert ha helyet kerítesz neki, akkor kisebb valószínűséggel fordulhat elő, hogy valami miatt kihagyod.

  3. Jegyezd fel a rövid- és hosszútávú céljaidat, és kösd időpontokhoz azok elérését. Például: „Márciustól már heti 4 alkalommal sportolok 1-1 órát” vagy „Áprilisban lefutom az első 5 kilométeremet!”

  4. Keress magadnak egy sporthavert, akivel heti egy alkalommal együtt mozogsz, és akivel motiválhatjátok egymást, amikor épp elmegy a kedvetek tőle.

  5. Figyelj oda az étkezésre is! Ha tápanyagban és vitaminokban gazdag, valódi ételekkel táplálod a tested, nem csak a közérzeted lesz jobb, de a mozgás is jobban megy majd!

Egy új sportcucc mindig nagy motivációt adhat, ráadásul egy ilyen szettben a mozgás is sokkal kényelmesebb. Válogass kedvedre az F&F női sportkollekciójának kínálatából: