Borítókép: Hogyan éljünk szuperéletet?

Hogyan éljünk szuperéletet?

Forrás: PR
A mai társadalom a maximumot várja tőlünk az élet számos területén, sőt, mi is komoly elvárásokat támasztunk önmagunkkal szemben. Tökéletesen szeretnénk teljesíteni a munkában, egészségesek, kisportoltak és magabiztosak akarunk lenni, aztán meg akarunk felelni családunknak, szeretnénk vonzó, okos partnert választani, és a gyermeknevelésben is gyakran vagyunk maximalisták.

És így vagyunk a táplálkozással is. Igényesen, változatosan szeretnénk étkezni, még ha bokros teendőink közepette ez azért nem is mindig jön össze.

Alig tíz éve, hogy egy új jelenség, a superfood-divat Magyarországon is felütötte fejét, és bár eleinte sokan csak legyintettek rá, mára ismert kategória, bár a pontos jelentésével sokan nincsenek tisztában.

Superfoodnak nevezzük azokat az élelmiszereket, amelyek nagy mennyiségben és kiváló minőségben tartalmaznak egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen tápanyagokat: vitaminokat, ásványi anyagokat, zsírsavakat, antioxidánsokat.

Forrás: PR

A superfood valójában nem mánia, hiszen ezek az élelmiszerek kétség kívül nagyon hasznosak, és az egészséges étrend kialakításának részét képezhetik. De miért is olyan fontosak?

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen eleme a zöldség és a gyümölcs. Ám mai, rohanó életformánk mellett nem könnyű elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű, vitamindús zöldséghez és gyümölcshöz jutni. Ráadásul az optimális vitaminbevitelhez nagyon nagy mennyiséget kellene megennünk zöldségből, gyümölcsből, ami anyagilag és praktikus szempontból sem mindig kivitelezhető.

ÚJ Vegnum Energy-D - Természetes superfood energia

A zöldségekben és gyümölcsökben található mikrotápanyagok pótlásában segíthet az új Vegnum Energy-D, amely 30 féle zöldség, gyümölcs és egyéb növény - köztük számos superfood – antioxidánsokban gazdag kivonatát, valamint 17 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz egyetlen vegán, gmo- és gluténmentes kapszulában.

Forrás: PR

A Vegnum Energy-D zöldségekből és gyümölcsökből álló különleges hatóanyag-komplexuma ráadásul bizonyítottan képes növelni a vérben keringő NO-szintet*. Ennek hatására a vérerek tágulnak, és nagyobb mennyiségű vért – és ezzel együtt oxigént és tápanyagot – tudnak juttatni a szervekbe, például az izmokhoz, vagy épp a tüdőhöz.

Forrás: PR

És ez még nem minden! A Vegnum Energy-D az energizáló hatású természetes koffein mellett 200% NRV B6- és B12-vitamint is tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az energiatermelő anyagcserefolyamatokban. Így nem csak a zöldségek, gyümölcsök, superfood-ok értékes kivonatait biztosítja nap mint nap, de biztosan jól indul majd a legnehezebb szellemi és fizikai kihívásokkal teli időszak is!

*Nemzer, Fink, és Fink (2014). Új megfigyelések egytáplálék-kiegészítő oxidatív és nitrozatív stresszregyakorolt hatásáról az emberi szervezetben.Journal of Food Science and Nutrition. doi: 10.1002/fsn3.178

Forrás: PR