Borítókép: Fuss könnyedén, mégis stabilan - megérkezett a Kiprun új modellje

Fuss könnyedén, mégis stabilan - megérkezett a Kiprun új modellje

A Kiprun évről évre egyre bővíti a kínálatát, hogy minden futó megtalálja a teljesítményéhez és a stílusához legjobban illő futócipőt. Ilyen például az idei év két új modellje, a korábban már bemutatott KD500 és a nemrég érkezett KS500 is. Most az utóbbiról lesz szó.

Ismerős az az érzés, amikor tudod, hogy már cserélned kellene a futócipőd, de valami mindig meggátol? Hogy nem tudod, milyen jellegű legyen, ráadásul az ára is eltántorít? Én is így voltam a témával hetek óta, és egyre csak azt éreztem, hogy eddigi hű társam bizony már igencsak nyugdíjba kívánkozik. Ezért volt nagy az örömöm, amikor végre megérkezett a Decathlon áruházaiba a Kiprun új modellje, a KS500.

A KS500 megnevezésében az „S” a stabilitást jelzi, így rögtön ráugrottam egy párra! A lábaim ugyanis még nem állnak készen egy dinamikus cipőre, de egy alapvetően neutrális cipőre, amiben némi stabilitás is található… Az már nekem való! (Itt zárójelben megjegyezném, hogy a 22.990-es ára is hozott némi megkönnyebbülést, hiszen a piacon a hasonló jellegű cipők sokszor akár a duplájába is kerülnek.)

De mit is tudott az új cipőm? Először egy 7 km-es távon próbáltam ki, és az első érzet az volt, hogy az ütéscsillapítás mértékéhez képest ezt a cipőt meglehetősen könnyűnek érzem – 239 g a 38-as méret. Az ütéscsillapítás pedig tökéletes volt (végig aszfalton futottam), ezt egyébként a Kiprun saját keverékű habszivacsa, a Kalensole szolgálja, valamint a K-Ring, ami egy, a sarok részen található gyűrű; ez osztja el a becsapódáskor keletkezett rezgéseket.

Ami még nagyon pozitív, az a cipő felső részének az anyaga, ez ugyanis tökéletesen szellőzik. Emellett kiemelendő még a cipő talpa: azóta többször is futottam már benne, többféle betonon és aszfalton, szárazon és nedvesen egyaránt, de egyszer sem csúszott.

És hogy mitől válik mégis stabillá ez az alapvetően neutrális cipő? A KS500 esetében az ARKSTAB koncepciótól, ami egy, a talp közepén fekvő TPU gyanta. Ez ad megfelelő támasztást oldalról, csökkenti a boka és a lábboltozat feszülését, és elkerülni az azokból adódó sérüléseket.

A KS500-ból a nők kettő (a jól ismert fekete-pink vagy a nagyon szép világos acélkék-mentazöld kombóból), a férfiak három színből választhatnak (neonzöld-fekete, fekete-neonsárga, sötétkék-fekete).

A KS500 összességében véve egy tökéletes megoldás lehet azok számára, akik egy könnyű, de stabil futócipőt keresnek, megfizethető áron.

Kattints és nézd meg a női KS500 modelleket a Decathlon weboldalán!
Kattins és nézd meg a férfi KS500 modelleket a Decathlon weboldalán!