Borítókép: A gyógytornász tippjei  az aktív életmódhoz

A gyógytornász tippjei az aktív életmódhoz

Forrás: Ceumedika
Nagy Niki gyógytornászként sokat tesz mások rehabilitációjáért és ő maga is imád sportolni. Ezúttal hasznos tippeket ad az ülőmunkát végzőknek és arra is fény derül, tényleg érdemes-e táplálékkiegészítőket szedni!

Rengetegen végeznek ülőmunkát manapság, milyen tanácsokat adnál nekik?

Az ülőmunkát végzők gerince a nap nagy részében hajlított kényszertartásban van, a fej előrehelyezett pozícióban, a vállak előreesve állnak. Ez a helytelen testtartás lassan, de biztosan nyak- és hátfájdalmakhoz, továbbá gerincproblémákhoz vezethet. Érdemes beszerezni olyan speciális kialakítású ülőpárnákat, amelyek neutrálisabb helyzetbe hozzák a gerincet. A folytonos hajlított tartásba kényszerített gerincoszlop ellensúlyozásaként amilyen gyakran csak lehet, fel kell állni és ellentétes irányú mozgást végezni, például többször óvatosan hátrahajlítani a fejet, vállkörzéseket csinálni, a medencét megtámasztva hátulról a kezekkel hátrahajolni. Ezekkel az egyszerű gyakorlatokkal kicsit kompenzálhatjuk az ülő életmód következményeit. Szeretném kiemelni, hogy a fentiek általános tanácsok azoknak, akiknek még nem alakult ki semmilyen gerincet érintő elváltozása. Meglévő gerincprobléma esetén nem lehet általánosítani, mindenki állapotát külön kell felmérni és személyre szabottan összeállítani a mozgásprogramot.

A rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás mellett hogyan lehet felturbózni a szervezetünket?

Minden a regeneráción múlik, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, hiszen alvás közben történik meg a szervezet újjáépülése. Ezenkívül fontos, hogy odafigyeljünk a folyadékbevitelre, legalább 2-3 liter folyadékot kell naponta elfogyasztanunk, hogy átmossuk a szervezetünket.

Mit gondolsz az étrend-kiegészítőkről? Van olyan termék, amit jó szívvel ajánlanál?

Elegendő vitamin- és ásványianyag-bevitel szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk rendben működjön. Mivel a mindennapokban nem tudunk olyan mennyiségű és annyiféle zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, amely fedezné a napi szükségletet, ezeket pótolnunk kell jó minőségű étrend-kiegészítőkkel. Nálam nagyon bevált a Flexipure étrendkiegészítő oldat, amely sokféle módon segít visszaállítani és megtartani az egészséget. A készítmény jótékony hatásait hosszan sorolhatnám, javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki! Én pontosan érzem a különbséget, hogy milyen volt az általános közérzetem a termék fogyasztása előtt és azt követően. Lényegesen jobban vagyok, egészségesnek érzem magamat.

Te mit teszel azért, hogy formában maradj?

A lehető legtöbbet mozgok, ha lehet, mindennap. Ha van napközben 1-2 óra szabadidőm, akkor edzek valamit, pl. saját testsúlyos gyakorlatokat végzek, futok vagy lépcsőzöm. Amikor ügyeket kell intéznem, gyalog vagy futva megyek, és néha biciklivel indulok dolgozni. Van olyan vendégem, aki szereti, ha együtt edzek vele, így minden alkalommal én is elvégzem vele a gyakorlatokat. Néha futóversenyeken is indulok, ilyenkor a pluszmotiváció miatt még célzottabban telnek az edzések órái.

EGY KIS PLUSZ

Az életmódváltásban kulcsfontosságú szerepet kap a kollagén, amelynek segítségével a fogyás következtében megereszkedő bőr visszanyerheti feszességét, és a sportolás miatt megterhelt inak, szalagok rugalmasak maradhatnak, a csontok megerősödhetnek. Érdemes azonban körültekintőnek lennünk és olyan készítményt választanunk, amely a szilíciumon alapul, hiszen ez az, ami szabályosan berúgja a kollagéntermelés motorját. A gyógytornász a mindennapokban a Flexipure Original oldatot használja, amely bioaktivált szilíciumot és csalánt tartalmaz, így igazoltan hozzájárul a szervezet szilíciumellátásához. Ennek köszönhetően elősegítheti a kollagénszintézist és hozzájárulhat a vitalitás megőrzéséhez. Azok számára, akik a szilíciumbevitelt a C-vitamin erejével egészítenék ki, a Flexipure Original bioaktivált étrend-kiegészítő tablettája ajánlott, hiszen nem csak hozzájárulhat a megfelelő kollagénképződéshez, még az immunrendszert is erősítheti, a C-vitamin antioxidáns hatása miatt pedig a gyulladásokat is csökkentheti. A tabletta az oldathoz képest kisebb, így mindenhova magunkkal vihető, könnyen lenyelhető, íztelen és praktikus termék. Mindkettő használatát kiegészíthetjük a Flexipure Instant Géllel, amelyet lokálisan alkalmazhatunk. A szilíciumot glükozaminnal és kondroitinnal egészítették ki, így természetes módon csillapítja a sportolás miatt keletkező esetleges fájdalmakat, gyulladásokat, ficamokat, ödémákat és traumákat.

A Flexipure termékcsalád forgalmazója a Ceumed Kft.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet.

Bővebb infó:www.ceumedika.hu

Forrás: Ceumedika