Borítókép: Fighters’ Run - új színfolt a Maratonman versenyeinek palettáján a kihívások kedvelőinek

Fighters’ Run - új színfolt a Maratonman versenyeinek palettáján a kihívások kedvelőinek

Forrás: Fighter's Run
2022-ben új rendezvénnyel mutatkozik be az a szervezőcsapat, akinek nevéhez hazánk idei legnépesebb futóeseménye az NN Ultrabalaton, valamint a Maratonman versenysorozat is fűződik. Ezúttal azonban saját magukat is kihívás elé állítják, hiszen egy számukra teljesen új területen kívánják színesíteni palettájukat. Azt a Fighters’ Run-t gondolják újra, amely 2012-ben az első akadályfutó versenyként indult el Magyarországon.

Hogy kicsit belássunk a kulisszák mögé, Zelcsényi Miklóssal, a szervező csapat tulajdonos-ügyvezetőjével és munkatársaival, Kempelen Zitával, Sisak Zsófiával és Mayer Viktorral beszélgettünk.

RW: Honnan jött az ötlet, hogy főleg ultra távú és aszfalt futóversenyek meghatározó szervezőjeként belevágjatok egy teljesen más típusú esemény lebonyolításába?

Zelcsényi Miklós: Néhány évvel ezelőtt már terveztük, hogy portfóliónkat az akadályfutással bővítjük. Most jött el a pillanat, hogy ezt a speciális területet ismerő, profi és nagy tapasztalattal rendelkező kollégákkal bővülve tudunk erre a nem mindennapi, igen költséges kihívásra koncentrálni.

RW: Mikor csatlakoztatok a csapathoz és miért vállaltátok Miklós felkérését?

K.Z: Először én kezdtem a cégnél dolgozni, 2021 márciusától vagyok a csapat tagja. Amikor Miklós felvetette az ötletet, hogy egy akadályfutó versenyt kellene szerveznünk, őt ismerve ugyan nem lepődtem meg, de nem voltam benne biztos, hogy újra ezzel szeretnék foglalkozni. Muki azonban elég határozott, így sodródtam az eseményekkel. Amikor lehetőséget kínált egykori kollégáim számára is, hogy csatlakozzanak a csapathoz, akkor tudatosult bennem, hogy újra együtt dolgozhatok velük, ráadásul úgy, hogy mi magunk adhatunk kereteket a rendezvénynek. Az, hogy mi hárman újra egy csapat lehetünk több év közös munka után, ráadásul másfajta versenyek szervezésében tapasztalt és sikeres kollégákkal együtt hozhatunk létre valami újat, nemcsak a kétségeimet oszlatta el, de boldoggá is tett. Véleményem szerint ez egy nagyon szerencsés találkozása olyan embereknek, akik ugyan két különböző futóvilágból jönnek, de hasonló módon gondolkodnak a versenyszervezés mikéntjéről és szívvel lélekkel dolgoznak.

S.Zs: Én most kerültem a Maratonman-hez. Miklós megkeresése igencsak meglepett - ahogy Zitának, úgy nekem sem voltak olyan terveim, hogy újra akadályfutó verseny szervezéssel foglalkozzak. Közel 1 éve már, hogy véget ért a közös munka a régi kollégáimmal; ám az azóta eltelt idő alatt sem távolodtunk el egymástól, mi több bebizonyosodott, hogy maradt köztünk egy nagyon erős kötelék. Ez volt az elsődleges oka annak, hogy elfogadtam a felkérést és újra együtt lehetünk.

M.V: Egyik nap Zita hívott és nagy meglepetésemre Muki is a vonal végén volt. Röviden vázolták a terveiket és egy pillanatig sem volt kérdés, hogy szeretnék aktív részese lenni ennek az új projektnek. Triatlon versenyekről ismertem a Maratonman csapatának hitvallását, nem véletlenül voltam/vagyok rendszeres visszajáró résztvevő. A lányokkal pedig, ahogy Zsófi is mondja, egy másodpercre sem szakadtunk el egymástól. Az elmúlt évben bizonyosodott be végérvényesen, hogy mi nem munkatársként, hanem barátként dolgoztunk együtt éveken át. Biztos vagyok benne, hogy ha a futás különböző területeiről ugyan, de hasonló gondolkodású emberek találkoznak, abból közös erővel egy nagyon jó dolog fog megszületni.

fighters run
Forrás: Fighter's Run

RW: Miért pont a farkast választottátok a logótokhoz, mit jelent számotokra ez a szimbólum?

K.Z: A logó megálmodása nem kis fejtörést okozott, az eredeti Fighters’ Run logó helyett olyat terveztünk, ami kifejezi a terepakadályfutás természetközeliségét és ennek a sportnak a picit misztikus, hegyen-völgyön át küzdős világát. Több, teljesen különböző koncepció után végül a farkas szimbólum mellett döntöttünk, mert a farkas egyrészt határozott és erőteljes jellem, másrészt falkában él és a közösség részeként képes egy célért a többiekkel együttműködve küzdeni. A farkas kifejezi, amit a versenyzőktől várunk - céltudatosságot, alázatosságot, csapatszellemet.

RW: Az utóbbi években az akadályfutás népszerű sport lett Magyarországon és a nemzetközi sorozatok mellett sok hazai szervezésű kisebb versenyt is szívesen látogatnak a futók. Mi a Ti koncepciótok?

Z.M: Az ultra távú versenyeink lebonyolításának tapasztalata jó alap. Tudjuk, hogy az együtt küzdés és célba érkezés nagyon sokat jelent az indulóknak, ezt a élményt igyekszünk a Fighters’ Run-on is biztosítani számukra. Profi eseményt szeretnénk és merünk nagyot álmodni. Legfőbb célunk, hogy a közösség - legyenek versenyzők, vagy hobbi sportolók - jól érezzék magukat!

K.Z: Saját elképzeléseinkkel alkotjuk meg a saját világunkat és irányelveinket. Egy jó hangulatú versenyt szervezünk, olyat, amilyet résztvevőként mi is élveznénk.

M.V: A szervezői csapat döntő többségében aktív sportoló, így pontosan tudjuk mit várunk el egy versenytől. Ezt szervezőként is megköveteljük magunkkal szemben, hogy a résztvevőknek a nagy napon csak a pályával és önmagukkal kelljen megküzdeniük.

S.Zs: Azt szeretnénk, hogy az esemény ne csak az egyéni-, de a csapatban történő teljesítésről is szóljon, ezért a koncepció meghatározásánál külön figyelmet szenteltünk a csapatoknak. Olyan versenyt szervezünk, ahol reményeink szerint a futók nemcsak a pályával, de a kapcsolódó szolgáltatásokkal is elégedettek lesznek. Várjuk a debütálást!

További részletekkel kapcsolatban keresd a www.fightersrun.com honlapját és a Fighters’ Run Facebook oldalát!

fighters run
Forrás: Fighter's Run