terepfutás, ultrafutás, utmb, hoka, szponzoráció,

Az UTMB® World Series bemutatta új, kiemelt támogatóját, a HOKA®-t

Az UTMB® World Series és a HOKA® - a Deckers Brands márkája - az közelmúltban jelentették be, hogy együttműködést kötnek. Mind a két fél ugyanazzal az úttörő szellemiséggel megáldva érte el kimagasló sikereit. A HOKA alapítóinak prémium minőségű sportruházati és terepfutók számára kialakított cipői jól illeszkednek az UTMB® csoport terepfutó-versenyeinek színvonalához.

A terepfutás világának két nagy ikonja kész a sportág globális jövőjének formálására. A HOKA célja, hogy kellő inspirációt nyújtson a világ terepfutó közösségeinek az újonnan elindított versenysorozaton keresztül, ahol a futók a legjobb nemzetközi eseményeken tehetik magukat próbára. A versenysorozat neve: UTMB® World Series.

A 2021. májusában bejelentett UTMB® World Series célja, hogy egyesítse és inspirálja a terepfutók globális közösségét, és lehetőséget biztosítsanak a legjobb terepfutó versenyeken való indulás lehetőségére még több futó számára, hiszen a szervezők által jegyzett versenyek hat kontinensen válnak majd elérhetővé.

terepfutás, ultrafutás, utmb, hoka, trail,

A felek közti együttműködés 2023-ig tart, ám a későbbiekben bármilyen időtartamú további megállapodásra nyitottak. Az UTMB® World Series kiemelt támogatójaként a HOKA valamennyi eseményen jelen lesz. Eddig nyolc, az UTMB® World Series-be tartozó verseny megszervezését tervezik, de továbbiak bejelentése is várható. A tervek szerint nyolc verseny lesz Európában, nyolc az ázsiai és az óceániai régióban, valamint legalább négy Észak- és Dél-Amerikában.

terepfutás, ultrafutás, UTMB, hoka
Forrás: Getty Images

A partnerség során a HOKA ruházatot és lábbeliket biztosít az eseményeken dolgozók számára, illetve egyes versenyeken futók számára is biztosít futócipőket. Az UTMB Group saját termékeinek kínálata is változik, melyek a hivatalos webáruházakban és az események helyszínén lesznek elérhetőek.

A HOKA kiemelt partneri szerepe rávilágít a márka terepfutásban betöltött globális térnyerésére. A HOKA cipőit kezdetben terepfutóknak gyártotta, a magas minőséget képviselő lábbelik kategóriájuk legjobbjai voltak. Olyan futóknak készítették, akik számára fontos volt a teljesítmény. A márka jelenléte azóta is erős, innovatív futócipőiről ismert a futók közösségében. A futócipők mellett sportruházati kínálatával is bemutatkozott 2020 tavaszán, mely termékvonalat olyan futóikonok bevonásával állított össze, mint Jim Walmsley, Magdalena Lewy Boulet és Ludovic Pommeret.

„A HOKA a hegyek közt született, számos fontos kötelék fűz bennünket a franciaországi Chamonix-hoz. Megtisztelő, hogy csatlakozhatunk az UTMB World Series kezdeményezéshez azzal a céllal, hogy a terepfutás - ez a különleges sportág - a világ bármely pontjáról elérhetővé váljon a futók számára. Az a szenvedélyes törekvés, melyen keresztül az UTMB� csoport a trail versenyek műfaját továbbviszi a világ különböző pontjaira, erősödni fog. Örülünk annak, hogy együtt növekedhetünk, hogy mi lehetünk az elsők, akik csatlakoznak az UTMB� World Series-hez”
mondta Wendy Yang, a HOKA elnöke.
„Közös történelmünk van a HOKA-val, hiszen mindketten a Mont Blanc lábától indultunk el az úton, amin keresztül a terepfutás vezető szereplőivé váltunk. Nagyon örülünk annak, hogy együtt írhatjuk az UTMB World Series első fejezetét, egyesítve a terepfutók világméretű közösségéét, lehetőséget kínálva minden futónak arra, hogy egy rendkívüli kalandban vegyenek részt”
mondta Catherine Poletti, az UTMB Group elnöke.
terepfutás, ultrafutás, trail, utmb, Hoka,

A HOKA®-ról

A HOKA® a történelem egyik leggyorsabban növekvő sportruházati márkája, mely a hegyek közt született és amely a futócipők páratlan kínálatát nyújtja az extra párnázottsággal ellátott futócipők piacán. Termékeit a legeredményesebb sportolóktól az amatőr futókig, versenyektől a hétköznapi edzésekig széles rétegek, változatos céllal használják.

A HOKA a Deckers Brands márkaportfóliójába tartozó vállalkozás. A Deckers Brands világelső az innovatív lábbelik, ruházati cikkek és kiegészítők tervezésében, marketingjében és forgalmazásában. A Deckers Brands termékeit (UGG®, KOOLABURRA®, HOKA®, Teva® és Sanuk®) több mint 50 országban értékesítik. A vállalat 40 éves múltra tekint vissza, hűséges fogyasztóinak száma világszerte több millió.

Az UTMB® csoportról

Az elmúlt 18 év során, amióta az UTMB® Mont-Blanc-t egy kisebb baráti kör létrehozta, az UTMB® Group a terepfutás fejlődésének fontos szereplője lett. Az UTMB® Mont-Blanc ma a sportág csúcseseménye, amelyen a világ 10 000 terepfutója indul el. Az UTMB® Group úttörő szerepet töltött be a LiveTrail® technológiában, mely egy innovatív digitális szolgáltatás, azzal a céllal megálmodva, hogy élő közvetítéseken keresztül a világ bármely pontjáról követhetőek legyenek a terepfutó-versenyek. Sportolók százezrei révén az UTMB® globális, prémium, vezető sportmárkává vált - a finisher ruházaton és a megvásárolható saját brand alatt futó termékeken keresztül. 2021 májusában az UTMB Group és a The IRONMAN Group együttműködést kötött az UTMB® World Series elindítása érdekében.

terepfutás, ultrafutás, utmb, hoka,