Borítókép: Az ASICS most mindenkit hív - Fussunk együtt és váltsuk meg a világot!

Az ASICS most mindenkit hív - Fussunk együtt és váltsuk meg a világot!

Vegyél részt a 2. ASICS World Ekiden globális futóversenyen, járulj hozzá Te is az ASICS jószolgálati kezdeményezéseihez és vegyél részt egy globális kutatásban a mozgás pozitív hatásairól.

Az októberi Mentális Egészség Világnapja alkalmából az ASICS arra ösztönzi az embereket, hogy szellemi frissességüket a sport segítségével javítsák. Járuljanak hozzá egy egyedülálló világszintű kutatáshoz, és ezáltal egy jószolgálati alapítvány munkáját is segítsék.

Az ASICS, neve mozaikszó, a latin "Anima Sana in Corpore Sano", "Ép testben, ép lélek" gondolat rövidítése. A sporttermékekkel foglalkozó japán vállalat idei szlogenje is kifejezi ezt a hitvallást - "Sound Mind in a Sound Body".

Az ASICS immár 70 éve támogatja az embereket prémium sporttermékeivel és szolgáltatásaival, hogy a sport testre és elmére gyakorolt pozitív hatásait mindenki napi szinten megtapasztalhassa. Az ASICS célja most 2021-ben is az, hogy további milliókat inspiráljon a mozgásra a mentális egészség elérése és növelése érdekében.

Ép testben, ép lélek – Sound Mind Sound Body

Az ASICS-t egy nagyon nehéz időszakban, a második világháború utáni gazdasági válság idején, 1949-ben alapították. A cég alapítója, Kihachiro Onitsuka felismerte a sport emberi elmére gyakorolt pozitív hatásait. 2021-ben az ASICS küldetése továbbra is az, hogy a lehető legtöbb embert inspiráljon a mozgásra, hogy minél többen felismerhessék a sport felemelő erejét és testre-lélekre gyakorolt kedvező hatásait.

Az ASICS World Ekiden 2021 virtuális futóverseny is egy olyan kezdeményezés, amire minél több embert szeretne az ASICS meghívni, hogy a közösen élhessék át a mozgás, a csapatszellem és az egyéni és csoportos fizikai és szellemi erőfeszítés pozitív hatásait

ekiden

Fussunk együtt és váltsuk meg a világot az ASICS World Ekiden 2021 virtuális futóversennyel!

 • Az ASICS World Ekiden virtuális váltófutás 2021 november 10 és 22 között kerül megrendezésre. A japán gyökerű Ekiden egy virtuális váltóverseny, amelyet úgy alakítottak ki, hogy mindenki a maximumot hozhassa ki magából. Az ASICS hatfős csapatokat vár, hogy együtt fussanak és növeljék szellemi energiaszintjüket az a globális váltóverseny teljesítésével.

 • A versenyen a csapattagok különböző távokat futnak, azonban együttesen a csapat egy maratoni távot teljesít. A csapattagok három 5km-es szakasz, kettő 10km-es szakasz és egy 7,2km-es szakasz közül választhatnak. A váltás során a tagok egy ún. digitális “tasuki “ szalagot adnak át egymásnak, ami hagyományosan a japán váltóversenyek stafétája.

 • A tavalyi sikeres ASICS Ekiden virtuális futóversenyen 179 országból több mint 56 000 ember futott és kapcsolódott össze a mozgás által. Idén az ASICS ismét megszólítja a futókat a világ minden tájáról, hogy vegyenek részt a 2021. november 10. és 22. között megrendezésre kerülő versenyen és teljesítsék a távot. Az idei évben minden európai résztvevő, aki regisztrál az ASICS Ekiden váltófutásra, automatikusan pénzt gyűjt a pozitív mentális egészségért küzdő jószolgálati szervezetek számára.

AZ ASICS World Ekiden váltóversenyre 2021. október 10-től lehet ingyenesen regisztrálni.

ekiden
Hogyan tudsz részt venni a 2021-es ASICS World Ekiden virtuális futóversenyen ?
 1. INGYENES REGISZTRÁCIÓ
  Toborozz egy legfeljebb hat főből álló csapatot, és jelölj ki egy csapatkapitányt, hogy október 10-től ingyenesen regisztráljon az ASICS Runkeeper™ Runkeeper | ASICS GB alkalmazáson vagy a OneASICS™ OneASICS | ASICS tagsági programon keresztül. Az ASICS Runkeeper™ alkalmazás okostelefonra vagy futóórákra is letölthető.

 2. EDZÉS & NYOMONKÖVETÉS
  A közös munka kulcsfontosságú az Ekiden váltóversenyben. Az ASICS Runkeeper™ alkalmazás segít együttműködni a csapatoddal a kihívások és az edzéstervek segítségével.

 3. FUSD LE A VERSENYT
  Jelentkezz be a versenyre az ASICS Runkeeper™ alkalmazáson keresztül és fusd le a távodat 2021. november 10-22. között. Dolgozz keményen, fuss gyorsan, ahogy mielőbb átadhasd a virtuális tasukit (stafétát) a váltótársadnak.

 4. ÜNNEPELJ & OSZD MEG
  Oszd meg csapatod eredményeit a barátaiddal a közösségi médiában és használd az #ASICSWorldEkiden hashtaget.

Fussunk együtt, váltsuk meg a világot.

Csatlakozz Te is az év globális váltófutásához. Hozz létre egy csapatot és vegyél részt az ASICS World Ekiden virtuális váltófutáson, amelyet japán tradíciók inspiráltak.

Te is részt vehetsz a testmozgással és a mentális egészséggel kapcsolatos globális kutatásokban!

Ha részt veszel a 2021-es ASICS World Ekiden futóversenyen vagy bármilyen egyéb általad kedvelt mozgást végzel az ASICS Mind Uplifter™ alkalmazás lehetővé teszi, hogy lemérd az sport elmére gyakorolt pozitív hatásait. A Mind Uplifter™ eszköz biometrikusan méri a sport előtti és utáni szellemi frissességet és a hangulat változását. Minden eredmény hozzáadódik a kollektív World Uplift Score-hoz, és élőben nyomon követhető a World Uplift Térképen ASICS. Mindenki, aki Európában megosztja Mind Uplifter eredményeit a közösségi médiában az #UpliftingMinds hashtag használatával, segít pénzt gyűjteni a Mind mentális egészségügyi jótékonysági szervezet számára.