acer aspire 3

Néhány alapkérdés megválaszolása segít kitalálni, vagy legalább irányba állítani, hogy milyen gépre érdemes beruháznunk

Forrás: PR
A laptopvásárlás, vagyis a megfelelő gép kiválasztása nem is olyan egyszerű dolog, mint azt gondolnánk. Főleg manapság, amikor már rengeteg márka megannyi modellje és konfigurációja közül lehet válogatni. Könnyű elveszni a laptoprengetegben, és ez fokozottan igaz akkor, ha az ember kevésbé ért hozzá. A megfelelő eszköz kiválasztásánál fontos néhány alapkérdést tisztázni magunkban, hogy legalább az irányt tudjuk belőni. Olyanokat érdemes átgondolunk, hogy:
  • Kinek vásároljuk a laptopot? – Talán nem túlzás azt állítani, hogy a jelenkor nagyszülői jellemzően kevésbé hardcore felhasználók, mint a mostani gyerekek, akik már az informatika világába és a digitális életbe nőttek bele.

  • Mire kell a gép? – Egy laptopot ugye sok mindenre lehet használni, azonban konfiguráció határozza meg, hogy meddig nyújtózkodhatunk. Például a tanulás segítéséhez, vagy a Netflix streameléséhez teljesen felesleges egy erőművel felérő, kifejezetten játékok futtatására alkalmas gamerlaptopra benevezni. Az olyan gép pedig ritka, ami egyformán jó például játékra és munkára.

  • Sokat fogom hordozni a gépet, avagy mekkora legyen a kijelző mérete? – Talán így elsőre nem áll össze a dolog, de van egy olyan alaptétel, hogy minél nagyobb a kijelző, annál jobban ki tudjuk élvezni a vele töltött időt. Ugyanakkor ezek a gépek termetesebb méreteik miatt nehezebbek is, vagyis ha sokat hordozod, célszerű könnyebbet, kisebb kijelzőjűt választani.

  • Milyen operációs rendszert szeretnék használni? – A gép erőforrása (hardver) mellett, az operációs rendszer az, ami igencsak meghatározza, hogy milyen is az adott laptop élvezeti értéke, hogy milyen vele dolgozni, szórakozni, azon létezni. Egy jó ideje már számos lehetőség közül lehet válogatni, a Microsoft Windows mellett létezik még például az Apple macOS-e, a Google ChromeOS-e vagy éppen az Ubuntu Linux is.

És persze ott van a döntésünket talán egyik leginkább meghatározó kérdés is:

  • Mekkora összeget akarunk rászánni? – Természetesen különböző árkategóriák vannak, vagyis nézzünk bele a pénztárcánkba és mérlegeljük, mi az, ami belefér.

Persze ezeken kívül sok kérdést fel lehetne még tenni, de ha ezeket megválaszoltuk, akkor már egy lépéssel beljebb vagyunk, sőt, már egészen jók vagyunk.

Ezek után pedig jöhet a keresés. Az Acer Aspire 3 modelljei között például jó eséllyel megtalálhatjuk a céljainknak és persze a pénztárcánknak megfelelő laptopot. A 150 ezres árkategóriában iskolásoknak, otthoni (értsd: hobbi) vagy munkahelyi használathoz már több mint tökéletes alapgépre is bukkanhatunk. Ezzel kapcsolatban azért megjegyeznénk, hogy óriási nagy csodát ezektől ne várj, ugyanakkor filmezésre, böngészésre, régebbi játékok, valamint Office-alkalmazások futtatására és irodai munkára tökéletes, vagyis pont arra, amire egy alapgép hivatott.

acer aspire 3

Szóval az Acer Aspire 3 gépei a legújabb Intel vagy AMD-processzorokat használják, ami akár 16 GB memóriával karöltve képesek biztosítani a szükséges teljesítményt, vagyis gondoskodnak arról, hogy az eszköz megfelelően működjön, és az alkalmazások folyamatosan, zavartalanul fussanak rajta. Az akár 1 TB-os M.2 PCIe SSD és az akár 2 TB-os HDD kombinációjának köszönhetően pedig rengeteg tárhely áll a rendelkezésére médiafájlokhoz, munkafájljaikhoz és még sok minden máshoz.

A színgazdag a Full HD-felbontású kijelzőn a képek és a videók lenyűgözőek, a keskeny káva pedig több helyet kínál a megtekintésükhöz. A nézelődő szemét az Acer BlueLightShield technológia védi a káros kék fénytől, ami ugye fontos, főleg, ha rendszeresen használatban van a gép.

Rengeteg portjának köszönhetően bármilyen helyzettel felkészülten tud szembe nézni az ominózus laptopok. Akad három USB-port is, ami kettő 1. generációs USB 3.2, egy pedig USB 2.0, a HDMI-porton keresztül pedig külső kijelzőt is lehet hozzá csatlakoztatni. És ha már portok és csatlakozás: a Wi-Fi 5 (802.11ac) gyors internetelérést biztosít.

Minden infót az Acer Aspire 3 modelljeiről ITT megtalálsz.