zöld versenyek, környezetvédelem, eldobható pohár,

Nagy lépést tett a környezet védelmének érdekében hét futóverseny-szervező

Forrás: Getty Images
„Mi akkor most zöldre váltunk!” címmel közleményt tett közzé hét futóverseny-szervező, aminek eredményeképpen a jövőben nem adnak semmilyen egyszerhasználatos poharat a futóversenyeken.

A hír nagy port kavart a futók körében, van, aki üdvözli a kezdeményezést, van, aki ellenzi. A döntés a Runner’s World-ön futó Simonyi Balázs által készített legutóbbi podcast hatására született meg. Ebben az adásban négy futóverseny-szervező beszélgetett többek között a koronavírus-járvány versenyekre gyakorolt hatásáról és az eseményeken tetten érhető, a környezet védelmét szolgáló intézkedésekről.

Cartila® Balsam regeneráló krém ízületre

Cartila® Balsam regeneráló krém ízületre

Figyelem!

Ne használja irritált, sérült bőrön! Ne alkalmazza csecsemőknél és kisgyermekeknél! Ne alkalmazza terhesség alatt!

Használat után mindenképpen mosson kezet! Irritálhatja a nyálkahártyát! Szembe és nyálkahártyára kerülés esetén azonnal bő langyos vízzel mossa ki, majd vizsgáltassa meg az irritált területet orvossal!

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

2190 Ft

A közlemény szövege:

Eljött az a pillanat, amikor mi versenyszervezők, környezetünk megóvása érdekében meghatározó, markáns változtatásokat vezetünk be eseményeinken, melyben számítunk a Ti támogatásotokra is. Versenyeinken a frissítőpontokon a mai naptól nem használunk se műanyag, se papír egyszerhasználatos poharakat. Átvesszük a terepversenyeken már jól bevált szlogent és módszert:

HOZD EL A SAJÁT POHARAD!

Továbbiakban a frissítést a versenyzőknél lévő poharakba, kulacsokba vagy ivótartályokba biztosítjuk! A frissítőpontokon a torlódások elkerülése érdekében – az eddigiekhez képest – hosszabb állomásokat biztosítunk és megfelelő számú ÖKO frissítőasztalt állítunk fel. Mind az izotóniás italokat, mind pedig a vizet saját magatoknak tudjátok vételezni, így ezzel KÖZÖSEN, drasztikusan tudjuk az eseményeinken keletkező szemetet csökkenteni! Hiszünk benne, hogy meg kell tennünk az első lépéseket!
Bízunk abban is, hogy közös erővel mostantól nem csak a versenyeken, hanem a hétköznapjaink során is mindannyian egyre zöldebb életvitelt tudunk megvalósítani, mert a szlogen nem csak a “szomszédra” hanem ránk is igaz:

„A FÖLDET NEM APÁINKTÓL ÖRÖKÖLTÜK, HANEM UNOKÁINKTÓL KAPTUK KÖLCSÖN!”

A pohármentes verseny kezdeményezéshez alapítóként az alábbi versenyek szervezők már csatlakoztak, de reméljük, hogy további szervezők is felveszik velünk a kapcsolatot és száműzik versenyeikről az egyszerhasználatos poharakat.

  • Gusztos Péter – SUHANJ! 6, Urban Trail
  • Márkus István Öcsi – Bodri Trail, Black Hole, Borvidék Félmaraton, Fut a Birtok, Korinthosz, BB24 Bonyhád-Bátaszék
  • Markus Hohnstädt – Panorámafutás, Dunakanyar Félmaraton, Panoráma Trail, Moonlight Run
  • Keczán Pál & Keczán Máté – Austrotherm Tihanyi Félmaraton, Mapei Szigligeti Félmaraton, újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton, Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton, Europe Run
  • Bedő Bea – Intersport Keszthelyi Kilométerek
  • Zelcsényi Miklós – NN UB, UTT-126, Burgerking UB trail, Parlament Run, dm Balaton Run, Generali Night Run Budapest, Polar Kenese Futam, Generali Run Balatonfüred, Primavera Balatonman Kenese
Runner's World Terepfutó magazin

Runner's World Terepfutó magazin

Megrendelhető!
MOST 25% kedvezménnyel!

 

1495 Ft

1995 Ft

Az első pohármentes verseny Magyarországon a Terepfutás.hu által rendezett Terep Százas volt 2012-ben. A hazai terepfutóversenyek közül számos eseményen azóta nincs eldobható pohár, a futók saját poharukat, kulacsukat, tartályukat használják a frissítés során.