toxikus párkapcsolatok

A párkapcsolati problémák 4 testi tünete: ha ezeket észleled, talán szakítanod kéne

Forrás: howtogoto/Getty Images
A partnerünk sajnos valóban megmérgezheti az életünket, úgyhogy a most következő jeleket az egészséged érdekében nagyon komolyan kell venned.

Ha fejfájással, szorongással küzdünk, hajlamosak vagyunk a karrierünket okolni, hiszen az gyakori stresszforrás lehet az életünkben. Amikor maguk alá temetnek minket a teendőink, előfordul, hogy kevesebbet alszunk, feszültek vagyunk, helytelenül táplálkozunk és az átlagosnál többet kávézunk, ezért érthető, ha a munkánkat tartjuk az egészségügyi problémáink fő forrásának. Persze lehet, hogy igazunk van, mindazonáltal nem árt ilyenkor felülvizsgálni a viszonyunkat a környezetünkkel, különösképpen a párunkkal.

A szakértők szerint ugyanis a bántalmazó, toxikus kapcsolatban élők számos olyan fizikai tünetet produkálhatnak, amelyeknek nincs orvosi magyarázata. A partnerünk mérgező viselkedése tehát meglepően erős hatást gyakorolhat a testünkre: éppen ezért elképesztően fontos, hogy odafigyeljünk a jelzéseire, és felismerjük, ha valami nincs rendben. Az érzelmi abúzus legalább annyira káros lehet, mint a fizikai, márpedig egy kapcsolatban biztonságban, tiszteletben és megbecsülésben kell éreznünk magunkat. A galériánkból megtudhatod, honnan ismerheted fel a toxikus társat!

A JOY magazin írása.