Borítókép: Ötödik alkalommal húz futócipőt Tihany, és júniusban debütál a futniszép.hu csapatának utolsó nagy dobása

Ötödik alkalommal húz futócipőt Tihany, és júniusban debütál a futniszép.hu csapatának utolsó nagy dobása

Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia főtámogatásával megvalósuló V. Knauf Tihanyi Félmaraton szervezői minden évben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy egyes állandó jegyek megtartása mellett újdonságokkal tegyék izgalmassá a versenyt.

Az idei évben május 25-én startol a mezőny összesen 2500 futóval. A futók találkozhatnak a parti úton horgászókkal, elhaladnak a levendula mezőnél, de Tihany csendesebb részeit is felfedezhetik. A már ismert 21, 11, és 7 km-es távok mellett az idei évtől a tihanyi Belső-tó körül haladó 3 km-es pályát is megnyitják, amellyel a gyermekeket és a sportággal még csak ismerkedő futókat szeretnék ösztönözni.

Az országban elsőként bevezetett integrált nevezéssel jótékonykodhatnak is a versenyzők: az előnevezéskor tetszés szerinti összeggel támogathatják a résztvevők a Dorko „Loyalty is Royalty” kampányát. A befolyó összeg egészét vakvezető kutyák képzésére fordítják a szervezők.

A versenyközpontnak otthont adó páratlan Belső-tó partján a szakmai kiállítók mellett food-truckok is helyet kapnak. A család- és gyermekbarát rendezvény egész napos kikapcsolódásra ad lehetőséget: reggeltől motivációs beszélgetések folynak a színpadon, délután pedig értékes tombola nyeremények találnak gazdára. Egész nap DJ-k pörgetik a hangulatot, majd este Gájer Bálint zenés műsorára tudnak levezetni a futók. Az esemény közös naplemente nézéssel zárul Lauer Krisztián zenéire.

A szervezők a már megszokottan magas minőségű technikai futómezek és gravírozott üvegserlegek mellett olyan, Magyarországon egyedülálló, de nemzetközileg is ritka eljárással, áttetsző üveghatású felületkezeléssel készített befutóéremmel készülnek minden befutónak, amelyet a csapat a saját befutóérem.hu műhelyükben álmodott meg és készíttetett el.

A mezőny kipufogógáz mentesen, elektromos felvezető autóval indul, a rendezők pedig célba érkezéskor környezetbarát anyagból készült Cordia tornazsákokban adják át a versenyzőknek az értékes ajándékokat tartalmazó befutócsomagot.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a több mint másfél évtizedes lakásfejlesztői tapasztalattal rendelkező, eddig 5500 otthont átadott és a Corvin Sétányt is jegyző Cordia lehet az idei Tihanyi Félmaraton főtámogatója. Vállalatunk csapata rendszeres résztvevője a futóversenynek: tavaly másodjára, összesen 42-en álltunk rajthoz, összesen mintegy 600 kilométert tettünk meg, idén pedig közel 100 munkatársunk adta le nevezését” – mondta Szili Tímea, a cégcsoport marketingvezetője.

A sajtótájékoztatón Keczán Pál főszervező a futniszép.hu csapatának legújabb eseményéről is lerántotta a leplet: új, mindössze 333 fő számára megnyitott versennyel készülnek. A „Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton” névre keresztelt futóverseny számos izgalmas újdonsággal teszi egyedülállóvá az eseményt a hazai piacon. Az ikonikus balatonboglári Gömb-kilátótól induló futam végig a déli part mentén halad a balatonföldvári kikötőig, ahol a futók egy különleges úszó versenyközpontra, a Balaton egyik legnagyobb hajójára, a Füred katamaránra szállnak fel. A távot teljesítő versenyzők másfél órás úttal hajókáznak vissza a kiinduló pontig, miközben gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak Lauer Krisztián lounge zenéjének kíséretében. A rendezvény fináléja pedig nem más, mint a Balaton közepén közösen megcsodált naplemente.