futás,nyújtás,stretching

Csodálatos dolgokat tapasztalhatsz, ha elkezdesz minden nap nyújtani

Forrás: Getty Images
Jól olvastad: minden egyes nap.

Bár a futók többsége az edzés utáni nyújtást is elblicceli, nagy szükség lenne egy 10-15 perces nyújtásra minden egyes nap. De már annyi is sokat segít, ha délután felállsz az irodai asztalodtól 3-4 percre, és elvégzel pár nyújtógyakorlatot!

Ha minden egyes nap időt szánnál erre, ezeket tapasztalhatod meg:

  1. Ha délután bevetsz egy pár perces nyújtást az irodában, sokkal energikusabb leszel, jobban tudsz koncentrálni, hiszen beindul a vérkeringés a szervezetedben.

  2. Javul a mozgáskoordinációd, sokkal könnyebben megy majd az egyensúlyozás is.

  3. Az izmaid és ízületeid sokkal egészségesebbek lesznek, ami által az edzéseid is jobban mennek majd, és kisebb eséllyel sérülsz le. Ha a nyújtást még hengerezéssel is megspékeled, még jobb lesz a helyzet!

  4. Az egyik meglepőbb, hogy több kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres nyújtás abban is segít, hogy elkerüld a 2-es típusú diabéteszt.

Azt fontos tudnod, hogy az edzések előtt érdemes elvégezni néhány dinamikus nyújtást a bemelegítés részeként, míg utána a statikus nyújtás javasolt. Mindemellett nagyon jót teszel a testeddel, ha ébredés után, vagy délután az irodában is nyújtassz egy keveset!

Az edzések végén ezeket a nyújtásokat érdemes elvégezni: