Borítókép: "Egy hónapon át nem ettem 2 órával lefekvés előtt - ez lett az eredménye"

"Egy hónapon át nem ettem 2 órával lefekvés előtt - ez lett az eredménye"

Forrás: getty images
A sok esti nasi tart vissza attól, hogy kipróbáld ezt a módszert? Szerencsére ettől a rossz szokástól könnyebb elköszönni, mint hinnéd. Judy Koutsky, az amerikai RW szerzője próbálta ki, mi történik akkor, ha 7 után már nem eszik.
Mivel este rengeteget szoktam enni, eldöntöttem, hogy egy hónapon át nem eszem már lefekvés előtt 2 órával semmit, hogy leteszteljem, mi történik.

Általában 6-kor kezdek el vacsorázn a gyerekekkel, de az egy hónapos intervallum alatt igyekeztem szorosan tartani magamat ahhoz, hogy 7-re végezzek az evéssel. Persze csak ezt követően törtek felszínre a nassolás utáni vágyaim, ezért minden vacsora után közvetlenül ettem pár falat gyümölcsöt vagy sajtot, hogy később ne legyek éhes. A kihívás könnyű része az volt, hogy a szabályom (Nem eszem lefekvés előtt 2 órával) elég keményre sikerült, ezért könnyen be tudtam tartani. És arra is rájöttem, hogy úgy még könnyebb, ha evés után egyből megmosom a fogamat, mert akkor már biztos, hogy nem nassolok (mivel nem fogok még egyszer felkelni azért, hogy megmossam).

A legnagyobb nehézség viszont az volt, amikor a férjemmel és a barátainkkal elmentünk vacsorázni, amiből néhány alkalom a kihívás heteibe is bekerült. Sajnos általában 8-ra tudunk összegyűlni és a program után a megszokottnál később kerülök ágyba. Hogy megpróbáljam magamat jobban tartani a szabályokhoz, kísérleteztem azzal, hogy evés után várok 2 órát és csak utána fekszem le, de ez nem jött össze. Szóval volt 2-3 alkalom, amikor nem otthon ettem és eltértem a kitűzött tervemtől.

Összességében viszont annyira jól sikerült a kihívás, hogy azóta már a családom is rászokott és nem eszünk az esti fogmosás után. És már a gyerekeknek sem viszek semmilyen nasit az esti meséhez. Ami tehát egy személyes kihívás volt, mára egészségesebbé tette az egész családom életét.

Olvasnál még a témában?