Borítókép: Ne maradj le a legütősebb slágerekről!

Ne maradj le a legütősebb slágerekről!

Akik a 80-as, 90-es években születtek, azok számára szinte hihetetlen, hogy milyen gyorsan fejlődik a technika, és az ő fiatalságuk ikonikus kellékei, mint walkman, discman vagy MP3 lejátszó manapság már retro tárgyaknak számítanak.

Nem hiszed el? Tégy egy egyszerű próbát: csak adj egy millenium után született fiatal kezébe egy magnókazettát és egy ceruzát, majd kérdezd meg, tudja-e, hogy mi az összefüggés. Valószínűleg egy kétkedő pillantást fogsz kapni.

Ha manapság zenét akarunk hallgatni, akkor ehhez az okostelefonunkat és Deezert, Spotify-t vagy valamilyen más streaming szolgáltatást fogunk választani. Illetve van még egy lehetőség: a rádió!

Zene füleidnek

A rádiózás megbirkózott a digitális forradalommal, sőt, manapság népszerűbb, mint valaha! Köszönhetően annak, hogy a csatornák rájöttek, miként kell kommunikálniuk a fiatalabb korosztállyal. Illetve a zeneipar is folyamatosan változik, mindig bukkannak fel olyan ifjú tehetségek, akik pillanatok alatt milliók kedvencei lesznek, ám a befutott öreg motorosok is jól megférnek mellettük.

Akik szeretnének lépést tartani a legújabb, legfelkapottabb slágerekkel, illetve szeretik szakértő műsorvezetőkre bízni a dalok összeválogatását, azok előszeretettel választják a rádiózást. Csak egy a bökkenő: mi a teendő akkor, ha hallasz egy szuper számot a rádióban, ám pechedre a műsorvezető nem olvasta be sem az előadót, sem a címet, és még a Shazam sem adott ki rá találatot?

Nos, ilyen esetben nincs más dolgod, mint felkeresni a MyOnlineRadio weboldalát, és rákattintani a Most szól fülre! Itt megtalálod az összes népszerű magyar rádióadó lejátszási listáját, akár 30 napra visszamenőleg. Ha pedig a cím melletti kis YouTube jelre kattintasz, akkor azonnal megjelenik a dalhoz tartozó videó, így le tudod ellenőrizni, hogy tényleg azt találtad-e meg, amit keresel. Ugye, milyen egyszerű?

Az online rádiózás mindenkié!

Manapság egyre több és több új rádióadó létesül, hogy minél szélesebb hallgatói igényeket szolgáljanak ki. Hiszen a világ úgy szép, ha változatos! Ha te szeretnéd figyelemmel követni a legújabb popslágereket, a testvéred szerint az igazi zene a rocknál kezdődik, a nagymamád pedig szívesen nosztalgiázna boldogult lánykora örökzöldjeivel, akkor a rádiócsatornák között mindannyian fellelhetitek azt, ami a ti ízléseteknek szól.

Ráadásul manapság már majdnem minden adó rendelkezik online eléréssel, illetve vannak olyan csatornák, amelyek kizárólag az interneten sugároznak. Ez nem csak abból a szempontból jelent előrelépést, hogy a hangminőség sokkal jobb lesz, de a földrajzi korlátokat is leküzdi. Hisz bárhol lehetsz széles e világon, ha van internetkapcsolatod, olyan tisztán hallhatod kedvenc adód műsorát, mintha csak a stúdió szomszédságában ülnél.

A rádiózásnak nagy szerepe volt az emberiség múltjában, hatással van a jelenére, és remélhetőleg elkísér majd a jövőbe is!