műköröm,por

Egy elfeledett kozmetikai eszköz: a műkörmös porelszívó

A műköröm sokak számára ma már az igényes megjelenés kulcsfontosságú eleme. Ahol ügyfelekkel, eladókkal, üzleti partnerekkel kell találkozni, kezet fogni, kapcsolatot teremteni, kulcsfontosságú, hogy a kezeink ápoltak legyenek. Egyre többen próbálkoznak az otthoni műkörömépítéssel. A legtöbben azonban megfeledkeznek egy fontos eszközről. A műkörmös porelszívó szinte pótolhatatlan.

Miért van szükség műkörmös porelszívóra?

A műköröm a legkülönfélébb anyagokból készülhet. Ahhoz, hogy a vendég vagy a saját körmünk igényeihez tudjuk igazítani a választásunkat, az reszeléssel és csiszolással kell formára alakítani a körmöket. Az eltávolításhoz és polírozáshoz szintén csiszolópapírt vagy fejet kell használnunk. Ilyenkor pedig finom por szabadul fel.

A műkörömből könnyen távozhatnak vegyszerek, illetve olyan fertőző anyagok, amelyek ilyen finom szemcseméretben könnyen a tüdőbe juthatnak. Jó esetben ezek a részecskék csak köhögést, irritációt okoznak. Rosszabb esetben az eredmény tüdőgyulladás, fertőzés is lehet.

A NetKlikk WebShopnál kapható műkörmös porelszívó már a munka közben is felszívja a káros szemcséket, így biztonságosan dolgozhatunk. Ez az eszköz azért is hasznos, mert a szemcsék így nem tapadnak meg a frissen festett körmökön. A lakkrétegbe ragadó szemcsék nem esztétikusak, és sokszor a munka élettartamát is befolyásolják.

Miért használunk porelszívót?

Sok műkörmös szalonban csak maszkban dolgoznak, a köröm felületét pedig ventilátorral igyekeznek pormentesen tartani. Ez viszont nem jó gyakorlat. A részecskék így nem tűnnek el, hanem veszélyes és fertőző port képezve cirkulálnak a levegőben. Ezt a szellőztetés és fertőtlenítés sem oldja meg.

A porelszívó viszont higiénikusan gyűjti a szálló port. A zavaró anyagokat gyakorlatilag már akkor eltávolíthatjuk a területről, amikor azokat megtermeltük. Nem kell törölgetni, porolni és attól tartani, hogy a káros anyagok a légutakba kerülnek.

Milyen porelszívót érdemes választani?

A kozmetikai porelszívók piacán többféle termék is található. Vannak olyan porelszívók, amelyeket kizárólag elszívásra lehet használni. Kaphatók azonban olyan készülékek is, amelyek univerzálisak: szárító lámpát, UV-fényt és természetesen elszívót is tartalmaznak. Ezek az eszközök gyakorlatilag egy teljes műkörmös szalont varázsolnak a szobába.

A megfelelő porelszívó nem egyszerű szerkezet, hiszen csiszoláskor gyakran annyira finom szemcsék keletkeznek, amelyektől magát az elszívó berendezést is bizonyos mértékig védeni kell. Pont ezért nagyon fontos, hogy megbízható helyről válasszunk készüléket. Érdemes ragaszkodni a nevesebb márkákhoz, és megbízható webshopból vásárolni.

A műkörmös porelszívó egy elfeledett eszköz, pedig sokkal szebb, egészségesebb munkát tesz lehetővé, mintha enélkül próbálkoznánk. Az elszívó egy megtérülő befektetés, amely hozzájárul az ápolt és jó megjelenésű körmökhöz.