Borítókép: Motiváld magad, hogy újra fuss!

Motiváld magad, hogy újra fuss!

Nincs semmi, amivel rávehetnéd magad a futásra? Megmutatjuk, hogyan lehetsz motivált. Újra. Előfordul, hogy az újévi fogdalmaidat betartva jól kezded az évet. Aztán egyre csökken a lelkesedés, egyszer kimarad egy edzés, aztán a következő is, és egyre nehezebb újra bekötni a cipőd. Ne aggódj, rengeteg mód van arra, hogy átlendülj a hullámvölgyeken, felülemelkedj a kifogásokon és újra elkezdj futni.


Ha nincs levegőd


Ha nem tudsz beszélni futás közben, túl gyorsan haladsz. Fuss 1 percig, aztán sétálj újabb 1 percig. Ezt ismételd 10 percen keresztül. Aztán válts a 2:1-es futás/séta arányra a következő 10 percben. Az utolsó 10 percben pedig mozogj úgy, ahogy szeretnél.

Ha nem bírod tovább


Ha túl gyorsan kezded a futást, hirtelen lelassulhatsz. Inkább lassíts az elején és jusson eszedbe, hogy nincs olyan, hogy túl lassú.

Ha úgy érzed, szorít az idő


Jöhet a multitasking: fuss futópadon, miközben rotyog az ebéd, vagy száradnak a ruhák. Az is jó, ha a játszótéren futsz pár kört, amíg a gyerekek szórakoznak.

Ha unatkozol


Minden edzés alkalmával legyen célod. Fuss el egy kávéért, az edzés középső részében pedig gyorsíts egy kicist. Ha pályán futsz, minden köröd idején próbálj kicsit javítani. Fuss új környéken, vagy szólj a barátaidnak, hogy tartsanak veled.

Ha frusztrált vagy


Heti egyszer melegíts be és tegyél párt kört egy pályán. Mérd az időd és próbálj hétről hétre jobban teljesíteni. Minden második héten fusd le lassabban a leghosszabb köröd és mindig növeld 1 km-rel a távot. Így könnyebben lemérheted, mennyit fejlődsz.