Borítókép: Így marad motivált Lubics Szilvia - Tanulj tőle!

Így marad motivált Lubics Szilvia - Tanulj tőle!

Forrás: Szász Norbert
A futás boldogabbá tesz - ez nem újdonság. Azonban minden futónál eljön az a pillanat, amikor nehezére esik felhúzni a futócipőt - még akkor is, ha tudja, hogy pozitív hatással van a szervezetére a mozgás.

Lubics Szilvia, hétszeres Spartathlon-teljesítő is egyetért ezzel, el is mondta, őt mi motiválja egy nehezebb időszakban:

“Nyilván nincs az embernek mindennap egyforma lelkesedése. Alapvetően engem a célok tudnak legjobban motiválni. Ha van egy nagyobb cél, akkor az edzések 95%-át lelkesen végzem. Ha meg éppen nincs kedvem, akkor csak megcsinálom. Ilyenkor az segít, hogy tudom, hogy éppen miért megyek ki.”

Szilvi egyébknt 28 évesen kezdett futni, az első célja pedig az volt, hogy teljesítsen egy félmaratont. Később ezek a távok egyre nőttek az évek múlásával. Ez számára remek motivációt jelentett. De nincs egyedül, ugyanis köztudott, hogy a versenyek felpörgetik a lelkesedést, hiszen a megadott táv teljesítése remek cél, amiért a felkészülés során folyamatosan küzdened kell. A futórendezvényeken uralkodó hangulat pedig verseny közben ad motivációt, ahogy a szurkolók tömege is, arról nem is beszélve, milyen felemelő érzés, amikor átfutsz a célvonalon. Mindegy, hogy 5 vagy 50 kilométert futsz, a motiváció fenntartásának szempontjából a felkészülési időszak igazán hasznos lehet!

Jól jönne még egy kis motiváció?