Borítókép: Mitől jó egy étterem?

Mitől jó egy étterem?

Mindenkivel előfordul néha, hogy nincs kedve az otthoni főzéshez, vagy épp nagyszabású családi, baráti eseményt tartana, amihez nincs elegendő hely az otthonában. Ilyenkor szívesen döntünk egy népszerű vendéglátóhely mellett.

Manapság nagyon sok lehetősége van annak, aki étterembe szeretne menni, különösen a nagyvárosokban élőknek.

De mitől lesz jó egy étterem? Az ételek minőségétől, a széles ételválasztéktól, a könnyű megközelíthetőségtől, az ételek profi elkészítésétől? Mennyit számít maga a hely, az ott lévő hangulat, a pincérek kedvessége? Plusz pont, ha tudunk online asztalt foglalni, ha napi menüt is választhatunk, vagy ha otthoni fogyasztásra is kérhetjük az ételeket? Esetleg ez mind együttesen számít?

A legfontosabb: az ételek minősége

Lehet a miénk a legdíszesebb vendéglátóhely, a legkedvesebb pincérekkel, a legszínesebb étlappal. Ha az ételek minősége kívánnivalót hagy maga után, akkor a vendégek jó eséllyel nem fognak többé betérni hozzánk. A friss alapanyagokból készült ételkülönlegességek az étteremvezetés alfája és omegája.

Az alapanyagok tekintetében szinte alapkövetelmény, hogy minél frissebbek legyenek, hiszen csak így lehet belőlük ízletes ételt készíteni. Manapság egyre fontosabb az is, hogy a hazai kereskedőktől szerezzük be. Ráadásul minél különlegesebb, annál jobb! Így maradandó élményt okozhatunk a hozzánk betérő vendégeknek, akik nagy eséllyel újabb és újabb alkalommal fognak betérni hozzánk.

Teljesen mindegy, hogy a hazai gasztronómia rajongóinak szeretnénk kedveskedni, vagy más országok konyháit mutatnánk be, nagyon fontos a minőség!

Az étterem hangulata

Ha az ételeink rendben vannak, akkor még mindig van olyan dolog, amivel emelhetjük éttermünk színvonalát. Ha az étterem kialakítása, a berendezés az otthon hangulatát idézi, szintén nagyobb az esély, hogy visszatérő vendégeink lesznek.

A Mimama Konyhájánál például egyedi tervezésű bútorokkal és látványkonyhával nyűgözik le a vendégeket. Ezáltal az étteremben eltöltött idő nem csupán az étkezésről fog szólni, hanem élménnyé válik.

Fontos pont még az étterem megközelíthetősége. Bár a belvárosban lépten-nyomon belefuthatunk egy-egy étterembe, de például ha kocsival érkeznénk, a parkolás gyakran problémássá válik. Épp ezért érdemes egy olyan központi helyet választani, ami autóval és tömegközlekedéssel is egyaránt kényelmesen megközelíthető.

Plusz szolgáltatások

Mivel nagyon szoros a verseny, ezért egyre több étterem jön rá arra, hogy plusz szolgáltatások is kellenek. Hiszen végső soron ezek lesznek azok, amelyek döntő szempontok lehetnek a vendégek választásánál.

Például az online asztalfoglalás segítségével otthon is kényelmesen, csupán néhány perc alatt foglalhatnak asztalt. De az is plusznak számít, ha például ebédmenüvel kedveskednek a környéken dolgozóknak.