Borítókép: Mikor válasszunk teleszkópos vagy többfunkciós létrát?

Mikor válasszunk teleszkópos vagy többfunkciós létrát?

Sokak számára nem egyszerű a választás, mikor létra vásárlásra kerül a sor. Hiszen nem mindegy, hogy milyen célból választunk magunknak létrát; otthoni barkácsolás vagy profi munkálatok, esetleg hosszabb távú felújítás kedvéért. Lássuk, hogy mi a jobb választás!

Csuklós létrák

Ez a típus az, amiben minden használati verzióhoz megtalálhatod a tökéletes társad. Akad köztük kisebb, otthoni munkálatokhoz ideális darab, de akkor sincs vész, ha ennél komolyabb és strapabíróbb darabra van éppen szükséged. Ezek általában kis helyet foglalnak, és a súlyuk sem igazán mérvadó. Stabilitás tekintetében megbízható és igen biztos lábakon állnak.

Állványok is szükségesek lehetnek különböző munkálatok során, így azok mellett sem mehetünk el szó nélkül. A Háztartásikisgépek oldalán igen széles választékban állnak a rendelkezésünkre ezek az érdekes és nagyon hasznos típusai a létráknak. Ezek minden esetben két stabil tartólábbal rendelkeznek, valamint fokonként állíthatóak. Leginkább akkor érdemes használni, ha hosszabb ideig kell egy helyben állni, és a sima állólétra nem a legkényelmesebb választás. Igazi jolly joker, hiszen kis helyen elfér, és akár 150 kilogrammot is elbír.

Egy multifunkciós létratípus az, amelyik állólétraként és egyben létraállványként is használható, sőt, ha arra van szükség, akár támasztólétraként, ha éppen úgy szereljük össze. Kifejezetten hasznos, mivel mindenféle munkálathoz megbízható és biztonságos társad lesz.

Amennyiben pedig kényelmetlen a sokáig egy helyben állás, akkor egy dobogót is feltehetsz rá, ami nagy könnyebbséget jelent a munkák során. Sőt, akár egy plusz és fix tartóként is szolgál szerszámok, festékek számára is.

Teleszkópos létrák

Ezek a létrák főként szakemberek számára készültek, és éppen ezért nagyon fontos, hogy könnyű és kis helyet foglaló darabok legyenek. Mivel egy mozdulattal összecsukhatóak, ezért nagyon szeretik az építkezések minden területén. A legjobb választás, ha mindenképp szükség van egy megbízható létrára, de helyszűkében vagyunk. Az igazán kompakt megjelenéshez egy méretben megfelelő táska kell hozzá, amit bármikor beszerezhetünk a létrával együtt is a webáruházban.

A használat igen egyszerű, hiszen elegendő csak akkorára kinyitni, amekkora méretre szükség van, nem kötelező az egész létrát használni. Ez különösen kedveltté teszi a tulajdonosok körében, hiszen ötvözi magában majdnem az összes létratípus jó tulajdonságait. Méret tekintetében akár 10 fokos is lehet a legnagyobb létra, de mint említettük, mindig csak addig kell kinyitni, ameddig szükség van rá.

Ha érdekelnek a különböző létrák, akkor mindenképp érdemes alaposan tanulmányozni őket!