Borítókép: Mi van a “semmiben” mögött?

Mi van a “semmiben” mögött?

A Mapei Szigligeti Félmaraton idei évi szlogenje mögött nem semmi van… Találkozunk Veletek szeptember 14-én a Balaton egyik legnagyobb félmaratonján!

Idén a Tihanyi, Napfelkelte és Naplemente Félmaratonokon is megismert futniszep.hu csapata az egyik fő versenyük mellé különös szlogent választott: “semmiben”. A szervezők kifejezetten speciális helyszíneket kerestek, mikor a közösségi futásból kinőtt Tihanyi Félmaratonból úgy alakult, hogy több verseny is lesz, mégis állításuk szerint ezen a pályán és versenyen egyszerűen nem lehet és nem is szabad változtatni. Megnéztük, mik azok az okok, amik miatt mára ez egyik legkedveltebb hazai futóverseny lett.

Egyrészt a pálya: nem csupán arról van szó, hogy az egyik legatraktívabb földrajzi összetétel található a Szigligeti félszigeten, de a félpályás útzár és a történelmi emlékek is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy különkeges élményben legyen részünk.

Tiffany-technológiával készített érmek: a csapat 2016 óta egyedüli szervezőkként maguk tervezik és gyártják is az eseményeik relikviáit. A mára ikonikus szív forma mind a két nagy versenyüket, Tihanyt és Szigligetet és elkíséri, ám az eljárás talán a legérdekesebb. A befutoerem.hu gyártósorain készülő ereklyék nemzetközi szinten is a legritkább eljárások közé tartoznak, hiszen a réseket átlátszó festékkel kiönteni rendkívül nehéz feladat. Körülbelül 25% az újraöntési arány, emiatt ez az egyik legdrágább eljárás jelenleg a piacon. Az érem színeit a Balaton smaragdzöld színei, látványtervét pedig egykori metszetek alapján rekonstruált eredeti Szigligeti vár látképe ihlette.

Hosszú ujjú mez az őszi futásokhoz: 2016 óta, mióta a verseny megnyitotta kapuit, egyedül itt elérhetőek a hosszú ujjú mezek, melyeken az ősz színei és az érem motívumai köszönnek vissza. Minősége a korábbi évekhez hasonlóan felsőkategóirás technikai szublimált anyag.

Frissítés: hosszan lehetne sorolni, hogy mivel készül egy igazi #futniszep-es frissítőpont, hiszen híresen széles a kínálata (még gumicukor is vár a célban), de a gyakorisága talán még érdekesebb: átlagosan 2,3 kilométerenként lesz lehetőség frissíteni

Versenyközpont: a központként szolgáló Szigligeti Strand volt az első Kék zászlós strand a Balatonon. Az elismerésnek megfelelően az egyik legjobb helyszín, ahol szeptemberben a futás után rengetegen fürdenek is!

Optimális összetételű pályák: a 6-9-21 kilométeres megoszlásban elérhető távok hazai statisztikák szerint a legkedveltebb kihívások

Mindent összevetve ezen valóban aligha kellene módosítani, mégis egy dologban másképpen lesz idén, mégpedig a rajtok. A szakaszolás ugyanis tovább csökkenti majd a terhelést az utakon és a gyorsabb futók és könnyebben suhanhatnak a félpályás útzárral biztosított félszigeten! Az alábbi eseményen megtaláltok minden információt, várunk Tieteket mi is a Runner’s World sátornál szeptember 14-én!